Poale in brau

IMG_5036

 

IMG_5020

 

ingrediente:

 

500 gr faina alba

1oo gr zahar

3 galbenusuri

50 gr unt topit+ 50 ml ulei

200 ml lapte cald

25 gr drojdie

coaja rasa de lamaie

coaja rasa de portocala

vanilie

putina sare

1-2 galbenusuri ptr uns deasupra

 

Mod de preparare:

 

Laptele se pune la incalzit si se topeste zaharul in el, apoi cand este caldut se adauga untul topit si uleiul, coaja rasa de lamaie, coaja rasa de portocala,sarea vanilia si drojdia . Faina se pune intr`un castron , se face cuib si se pune laptele cu toate mirodeniile in cuib . Se lasa sa creasca putin drojdia, se adauga galbenusurile si se framanta bine pana se desprinde  aluatul de vas. Se lasa la crescut .Depinde si de faina cu care se lucreaza: trebuie sa iese un aluat nelipicios mai ferm ca cel de cozonac moldovenesc ( cozonac care nu se intinde cu sucitorul).Daca mai necesita lichid adaugati putin lapte caldut.Cand este crescut aluatul se intinde cu sucitorul pe masa infainata, se taie in patrate, se pune umplutura si se suprapun colturile in diagonala in ambele parti apoi mai suprapunem inca odata la fel ca prima data colturile nou formate. Se pun in tava , se lasa la crescut apoi se ung cu galbenus deasupra si se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade cam 30-35 de minute (depinde de cuptor) sa fiti sigure intoarceti o bucata si va uitati dedesubt si se vede daca este coapta.

 

Umplutura:

 

Se face in timp ce creste aluatul

 

500 gr branza dulce de vaci

2 galbenusuri

zahar dupa gust

stafide

coaja rasa de lamaie

2-3 linguri gris

 zahar vanilat

 

Daca se foloseste urda nu mai trebuie adaugat gris.

 

Toate se amesteca impreuna.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: