Pasta de Macese

IMG_7409

IMG_7418

Din cantitatile de mai jos am obtinut

5 borcane de 500ml si 5 borcane de 375 ml.

Ingrediente

5 l pasta de macese groasa cruda + 1 cana apa rece (am clatit bidonul)

1,5 kg zahar.

Eu fac pasta de macese in doua faze:

 

Faza 1

Se pune pasta de macese intr`o oala si se pune la foc. Se amesteca des in oala ptr ca pasta se depune pe fundul oalei.Se fierbe la foc mare 15-20 de minute apoi se opreste focul si se pune un capac pe oala si se lasa 12-14 ore.

IMG_7278 IMG_7362 IMG_7363

 Asa arata dupa cele 15-20 min fiert fara zahar se acopera oala cu un capac si se lasa 12-14 ore

IMG_7384

Faza 2

Se pune oala din nou la foc mare, se amesteca iar cand incepe sa clocoteasca se adauga zaharul. Se amesteca energic pana se topeste zaharul, apoi se amesteca mai rar daca oala este cu fund dublu. Cand incepe a clocotii cu bulbuci mari, se face proba pe o farfurioara .

IMG_7389

Pasta pusa in farfurioara se lasa putin sa se raceasca si se traseaza cu degetul o dunga pe mijlocul pastei. Daca pasta nu se imbina inseamna ca este gata.

IMG_7409

Fierbinte se pune in borcane curate care se infileteaza si se pun in pat cald unde se lasa pana la racirea completa.

IMG_7404

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: