Crempita (cremes)

 

IMG_6334 IMG_6350 IMG_6368 IMG_6370

crema de vanilie, lamaie si portocala

 

Ingrediente:

2 foi mari  gata coapte  (aluat foietaj)

2 l lapte

 12 oua

16 linguri pline faina alba

1 cana si jumatate de zahar tos

3 esente de vanilie sau 2 pastai

1 lingura coaja rasa de lamaie si portocala din sirop(doar cine doreste)

1 lingurita rasa de turmeric ( doar daca se doreste)

Mod de preparare:

 

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu faina si cu lapte rece si turmeric pana se face o pasta subtire fara cocolosi. Restul de lapte se pune la fiert ,iar cand incepe sa fiarba se toarna compozitia de galbenusuri (daca folositi pastai de vanilie taiati in doua pastaile si punetile sa fiarba in lapte) . Se amesteca cu telul para pana se ingroasa. Cand este gata crema se da deoparte de foc si se pune folie transparenta sa aibe contact folia cu crema . Se bat albusurile zapada, se adauga treptat zaharul si esenta de vanilie daca nu se foloseste pastaie. Cand albusurile stau batz se adauga treptat in crema fierbinte si se amesteca de jos in sus pana la omogenizare se adauga coaja rasa de lamaie si portocala. . Crema va fi una pufoasa .

 

Asamblare:Foile se faramiteaza

 

Se tapeteaza o tava  ptr copt mai mare cu pereti inalti cu folie transparenta, se pun faramituri de foietaj, o parte din crema , iarasi faramituri crema si stratul de deasupra faramituri. Se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se acopera cu folie transparenta. Se lasa la temperatura camerei sa se raceasca putin apoi se pune la frigider ptr cateva ore. Se poate taia direct din tava sau se pune un platou intins pe tava si cu grija se rastoarna. Se pudreaza cu zahar pudra.

 

IMG_6331

 

Simpla doar cu foaie jos crema la mijloc  si faramitele deasupra

IMG_5214 (Small) (Large)

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: