Beigli cu mac si nuca

IMG_7188

Beigli cu mac si arahide!

IMG_1789

Ingrediente aluat

600 gr faina alba de buna calitate

3 galbenusuri

165 gr untura alba

25 gr drojdie proaspata

100 ml lapte caldut

3 linguri pline cu varf de smantana groasa

putina sare

 

 

Umplutura Mac

200 gr mac rasnit

5 linguri gris mare

350 ml lapte

200 gr zahar

esenta vanilie

coaja rasa de lamaie

Mod de preparare Laptele si zaharul se pun la foc si se lasa sa clocoteasca, apoi se adauga cele 5 linguri de gris se amesteca apoi se pune macul si se lasa pana se ingroasa putin. Oprim focul si adaugam vanilia si coaja rasa de lamaie. Se pune la temperatura camerei peste foaie.

Umplutura  Nuca

500 gr nuca macinata

200 gr zahar

esenta de rom

200ml lapte

Mod de preparare umplutura de nucaLaptele se pune la foc cu zaharul sa clocoteasca, se adauga nuca si se lasa sa se ingroase putin.Se opreste focul si se adauga esenta de rom.

Mod de preparare aluat

Intr`un bol (sau in bolul de la robot folosind paletele ptr framantat) se pune faina ,sarea si untura. Se freaca faina cu untura bine, apoi se adauga galbenusurile .drojdia muiata in cei 100 ml lapte caldut si smantana.

DSC02237

Se framanta bine, apoi se transfera aluatul pe blatul de lucru si se imparte in 6 parti egale

DSC02238

. Fiecare parte se intinde fara faina cu sucitorul de dimensiunea tavii mari de la aragaz.

DSC02239

Pe fiecare parte se pune umplutura, lasand cam doua degete un capat al aluatului fara umplutura. Se pliaza toate marginile, apoi se ruleaza. Foile trebuiesc intinse foarte subtiri (nu va speriati ca se intind bine).

Cam asa de subtire trebuie sa fie foaia

DSC02246

DSC02243

Formam ruloul

DSC02245

Punem rulourile in tava

DSC02249

Lasam la crescut, ungem cu galbenus deasupra, intepam cu furculita si punem la copt pe 180 grade in cuptorul preicalzit cam 35 min ( sau pana se rumenesc frumos deasupra si dedesubt). Se lasa sa se raceasca si se infoliaza in punga de naylon.

 DSC02253

La beigli umpluti cu arahide, exact aceiasi reteta de aluat in plus am adaugat putin turmeric la aluat, iar la umplutura am pus tot 500 gr arahide crude decojite pe care le am prajit putin inainte de a le macina si am folosit 350 ml de lapte fata de cantitatea folosita la umplutura cu nuca. Mod de preparare exact ca si la umplutura de nuca.

Beigli cu mac si arahide 

Umpluti, rulati si pusi in tava la crescut. Aluatul este mai galben de la turmeric.

IMG_1718

Crescuti si intepati bine cu o furculita pe toate partile.

IMG_1729

Unsi cu ou batut si pusi la copt.

IMG_1747

Gata copti

IMG_1766

Beigli cu mac si nuca!

IMG_7196

Beigli cu mac si arahide!

IMG_1789

Nota:Beigli nu sunt foarte dulci la aceste cantitati, iar daca se doresc mai dulci se pune in plus zahar,sau se pudreaza cu zahar vanilat.

Reteta spune ca cele 3 albusuri sa fie batute cu 3 linguri de zahar si cand sunt aproape copti sa se puna deasupra bezeaua peste beigli. Eu in general ii fac asa cum sunt prezentati aici.

1 comentariu (+add yours?)

  1. adelina1954
    Dec 21, 2014 @ 04:26:50

    Reblogged this on Util și plăcut.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: