Taitei prajiti picanti cu legume in stil chinezesc

IMG_2866

 

IMG_2874

 

Ingrediente:

1 pachet    taitei 200gr     ( taitei lati sau subtiri)

1 vanata mare

2-3 tije de telina sau apio

codite de ceapa verde

1 ardei rosu iute

1 ardei mare kapia rosu

 

1-2 buc anason stelat

 

condimente china

se gasesesc si sub alta forma /alt model ambalajul decat cele prezentate

 

DSC01321

 

(se gasesc in plic la supermarket si alegeti cele pe care scrie ca sunt fara sare)

sos de soya

ulei

frunze de patrunjel

 

Mod de preparare:

 

Intr`o tigaie sau wok se pune vanata taiata cubulete stropita cu putin ulei si se prajeste la foc iute. Cand este prajita pe toate partile se scoate afara si se tine la cald. In aceiasi tigaie se pune ardeiul kapia, ardeiul iute ,tijele de telina ,anasonul, coditele de ceapa, cu putin ulei si se fac la foc iute atat cat sa se patrunda putin apoi se pune sos de soya,frunzele de patrunjel , condimentele si se amesteca impreuna cu vinetele si se tin la cald.

 

Taiteii prajiti

 

Intr`o tigaie/wok se pune putin ulei se infierbanta si se pun taiteii la prajit cat sa capete o culoare mai rumenita si amestecam des in tigaie sa nu se arda.Se trage tigaia dupa foc si lasam sa se racoreasca apoi adaugam 1 cana si jumatate de apa fierbinte peste taitei si ii punem inapoi pe foc sa fiarba asa in clocote mici acoperita tigaia cu un capac (fierb repede). Cand au absorbit aproape toata apa , oprim focul punem sos de soya si ii lasam putin sa stea sub capac sa traga toata apa. Servim cu legumele.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: