Rasucita foioasa cu branza de oi si marar

 

 

IMG_2539

10425485_713456172023360_2329532476394228437_n

 

 

Ingrediente:

 

500gr faina alba

250-270 ml apa caldutza (depinde de faina care o folositi)

50 ml ulei

1 lingurita rasa de sare

25 gr drojdie proaspata

Din ingrediente de mai sus se face un aluat mai moale si se lasa 15 minute la crescut dupa framantare.

Umplutura

branza de oi sarata care sa  se poate rade cantitatea cat vreti sa fie de bogata rasucita

1 legatura de marar proaspat tocat

 

ptr uns aluatul

 

2 linguri de supa pline varf cu untura de porc, piper negru dupa gust ,1 lingura de faina.

 

Mod de preparare:

Aluatul se intinde  60cm lungime /38 latimea  pe masa /blat de lucru infainate  ca in imaginea de mai jos 

lucram tot timpul cu aluatul pe masa infainata  si deasupra lui la intins

 

DSC01319

 

crestam sa avem cate 3 bucati pe fiecare parte   doua crestaturi  si ungem cam cu treisferturi din untura

 

 

DSC01314

dupa ce am uns aluatul, partile de sus le intoarcem inspre mijloc , iar cele din partea de jos peste ele 

DSC01315

ungem bucata de aluat cu untura

DSC01316

partea din stanga o pliem inspre mijloc si cea din dreapta o aducem peste ea.

DSC01317

obtinem o bucata de aluat asa

DSC01318

 

Intindem bucata de aluat impachetat iarasi la aceiasi dimensiune cum l`am intins prima data inainte de ungere, radem branza peste toata suprafata, punem mararul

 

DSC01321

 

rulam tot aluatul cat putem de strans

 

DSC01324

 

taiem pe lungime 

 

DSC01326

 

rasucim bucatile intre ele cu grija 

 

DSC01327

 

rasucim un capat  inspre interior si rulam

 

DSC01330

 

punem intr`o forma rotunda de 26 cm lasam sa creasca , ungem cu un ou batut si putin lapte bine toata suprafata si punem la copt ptr 40-45 de minute la 190 grade (depinde de cuptor).

 

DSC01334

 

coapta 

10425485_713456172023360_2329532476394228437_n

 

Pofta buna!

 

 

Anunțuri

2 comentarii (+add yours?)

  1. mary
    Ian 26, 2015 @ 16:55:45

    i really like the way this looks, i would like to have the recipe in english. can you please help me.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: