Tort diplomat cu visine

DSC01185

 

DSC01193

Original  arata asa  fara alte ornamente

DSC01174

 

Visine 1 kg se scot samburii + 500gr zahar se lasa dupa o zi pe alta si se amesteca din cand in cand sa se topeasca zaharul .A doua zi se storc foarte bine visinele din sirop.Siropul il folosim la insiropat blatul.
Blat de cacao
 5 oua
8 linguri de zahar tos
4 linguri faina
2 linguri cacao
1 praf de copt
Mod de preparare blat
Se bat cele 5 albusuri cu 3 linguri de zahar spuma tare.
Se freaca cele 5 galbenusuri cu 5 linguri de zahar, se pune spuma alba in galbenusuri se amesteca usor si se adauga  4 linguri de faina si 2 linguri de cacao. Se pune la copt.
Metoda veche
Nu se spala cratita in care s`a copt blatul   (  acum suntem moderni si avem folie de alimente si tapetam  o cratita mai inalta sau folosim forma detasabila) prima reteta de diplomat s`a facut cu stafide inmuiate in rom . De`a lungul timpului s`a facut si cu visine apoi metodele tot mai noi cu alte fructe.
Eu am folosit forma de 30 cm si am taiat foarte putin din blatul copt roata cat sa ajunga crema sa nu se vada blatul pe exterior.
Crema:
6 oua
40 gr gelatina  ( 4 plicuri gelatina granule transparenta dr oetker) care se pune la hidratat intr`o cana cu apa rece  sa fie 1/2 de cana , apoi hidratata se pune cana intr`o oala cu apa pe foc 
6 linguri faina  (  eu am inlocuit cu amidon)
700 ml lapte rece
800 ml smantana grasa ptr frisca  (la temperatura camerei)
16 linguri de zahar tos
 1 esenta de vanilie
Mod de preparare crema
6 galbenusuri se freaca spuma cu  6 linguri de faina/amidon si treptat 350 ml lapte rece. Se pun 350 ml lapte la foc, cand este fierbinte se adauga in el compozitia rece de galbenusuri si se amesteca pina se ingroasa crema. In crema fierbinte dar cu focul stins se adauga vanilia, cele 6 albusuri batute spuma tare cu 16 linguri de zahar pe care o incorporam incet sa ramana crema pufoasa, adaugam cei 800 ml smantana grasa lichida  treptat, folosind telul para sa ramana crema tot pufoasa si la sfarsit gelatina lichida calda , amestecam usor pana la incorporarea ei . Crema va fi una pufoasa dar curgatoare (asa trebuie sa fie).
Mod de asamblare:
Blatul se taie in doua 
Inainte nu exista folia ptr alimente si se ungea cratita cu ulei , iar a doua zi se desprindea cu un cutit marginile tortului , apoi se rasturna. Tortul se asambla in cratita in care se cocea.
Pe fund la o cratita mai inalta
(punem folie de alimente inadita in asa fel sa ajunga pana la marginea cratitei sus)
In cratita tapetata cu folie de alimente transparenta
 se pune jumatate din cantitatea de crema, jumatate din visine si o parte din blat. Dupa ce am pus blatul il insiropam foarte bine cu o parte din siropul de la visine, apoi punem cealalta jumatate  cantitate de crema, visine si blatul pe care il insiropam bine cu sirop de  visine.
Punem cratita in frigider, iar a doua zi cu grija o intoarcem pe un platou.
Daca alegeti sa il faceti in forma cu inel, puneti forma pe un platou si asamblati tortul normal: blat, sirop, crema , visine, blat, sirop, crema , visine si nu mai trebuie intors a doua zi. Trebuie doar trecut cu un cutit pe margine sa se dezlipeasca marginea tortului de peretii formei.
Acest Tort diplomat in mod normal nu se imbraca in nimic. Eu l`am garnisit putin cu o glazura de ciocolata cu lapte strat subtire , visine si gelatina Tort gelee rosie cu inchegare rapida.
Poffta buna!
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: