Krofne ca la Timisoara

10489948_707791479256496_8068070246723310218_n

IMG_5611

 

Ingrediente:


600gr faina

2-3 galbenusuri

300ml lapte caldutz (sau sana)

25 gr drojdie proaspata

un pumn de zahar

coaja rasa de lamaie

esenta de vanilie

un strop de sare

 1 varf de lingurita turmeric  (optional)

.Mod de preparare:

Se pune faina intr`un castron  facem cuib, punem drojdia, zaharul, laptele caldutz, amestecam putin cu o lingura si lasam sa creasca drojdia, apoi adaugam galbenusurile, esenta, coaja rasa de lamaie, sarea si amestecam, framantam.

Aluatul trebuie sa arate asa fin sa se dezlipeasca dupa peretii vasului.

IMG_0369

 

Lasam sa creasca, rasturnam aluatul din vas pe masa infainata, intindem aluatul, taiem krofnele cu paharul infainat, le acoperim cu un stergar si le lasam sa cresca pe masa.

 

IMG_0374

IMPORTANT: Cand le punem la prajit le punem cu partea de deasupra cum au stat pe masa la crescut in uleiul fierbinte in tigaie si punem un capac ptr 1-1,3o min ptr prajit pe o parte, apoi intoarcem krofnele. Inainte de a pune krofnele in ulei, incercam uleiul  sa vedem daca este suficient de fierbinte cu o bucatica de aluat.

Dupa ce au crescut decupate cu paharul pe masa, le punem in tigaie, cu o lingura dam peste ele cu ulei din tigaie.  

 

IMG_0375

 

Punem capacul

IMG_0377

Dupa 1-1,30 min

IMG_0379

Le intoarcem si punem capacul

IMG_0384 copy2

Pufoase si delicioase!

Aluatul ramas de la decupaj, se framanta putin, se intinde si se fac krofne rotunde sau se taie fasii si se fac asa cum am facut eu modelul minciunelelor.

 

IMG_0393 copy

Le servim pudrate cu zahar inainte de servire sau cu diferite dulceturi sau crema de ciocolata.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: