Ingrediente:
600gr faina
2-3 galbenusuri
300ml lapte caldutz (sau sana)
25 gr drojdie proaspata
un pumn de zahar
coaja rasa de lamaie
esenta de vanilie
un strop de sare
1 varf de lingurita turmeric (optional)
.Mod de preparare:
Se pune faina intr`un castron facem cuib, punem drojdia, zaharul, laptele caldutz, amestecam putin cu o lingura si lasam sa creasca drojdia, apoi adaugam galbenusurile, esenta, coaja rasa de lamaie, sarea si amestecam, framantam.
Aluatul trebuie sa arate asa fin sa se dezlipeasca dupa peretii vasului.
Lasam sa creasca, rasturnam aluatul din vas pe masa infainata, intindem aluatul, taiem krofnele cu paharul infainat, le acoperim cu un stergar si le lasam sa cresca pe masa.
IMPORTANT: Cand le punem la prajit le punem cu partea de deasupra cum au stat pe masa la crescut in uleiul fierbinte in tigaie si punem un capac ptr 1-1,3o min ptr prajit pe o parte, apoi intoarcem krofnele. Inainte de a pune krofnele in ulei, incercam uleiul sa vedem daca este suficient de fierbinte cu o bucatica de aluat.
Dupa ce au crescut decupate cu paharul pe masa, le punem in tigaie, cu o lingura dam peste ele cu ulei din tigaie.
Punem capacul
Dupa 1-1,30 min
Le intoarcem si punem capacul
Pufoase si delicioase!
Aluatul ramas de la decupaj, se framanta putin, se intinde si se fac krofne rotunde sau se taie fasii si se fac asa cum am facut eu modelul minciunelelor.
Le servim pudrate cu zahar inainte de servire sau cu diferite dulceturi sau crema de ciocolata.
Pofta buna!