Paine trandafir

 

DSC01124

 

 

DSC01111

 

Ingrediente

1kg faina alba 550

 50 gr drojdie proaspata

550ml apa calduta

1 lingurita de sare

Se face un aluat de paine, se intinde cu sucitorul pe masa infainata , se unge toata suprafata cu ulei, se ruleaza strans si se taie rulouri egale. Rulourile se tin in mana vertical si se introduc capetii la partea ruloului din palma in interiorul lui, iar in mijloc se baga degetul usor si de impinge mijlocul putin in sus ca sa se formeze trandafirul. Se pun in forma rotunda se lasa la crescut

 

DSC01108

 

se ung cu ou batut deasupra si se pun la copt in cuptorul preincalzit la 190 grade cam 35 de minute. Asta depinde de cuptorul fiecaruia.

Anunțuri

3 comentarii (+add yours?)

  1. geladumi
    Iun 21, 2014 @ 16:55:48

    Stii ca mor dupa painica rulata, stii, da? Si nici n-am timp sa-mi fac, de-aia dau pe la tine, stiu ce paine buna faci!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: