Ciorba Radauteana

 

dsc00938

O varianta a ciorbei de burta inlocuind burta de vita cu carnea de pasare!

Acasa la mine aici in Banat, aceasta ciorba  se stie  ca Zama alba de : pui, vitel, porc depinde ce carne se folosea cu legume in ea sau scoase legumele.

Asa  cum o pregatesc eu! 

Ingrediente:

3-3,5  litri apa

(in cazul de fata) 2 piepti mari de pui fara piele fara os

2 morcovi

1 telina radacina mica

1 pastarnac mic

1 ceapa intreaga

2 foi de dafin

piper

sare 

Prajeala  ptr ciorba

1 morcov ras pe razatorul mic il calim bine in ulei 

Dresura ptr ciorba:

 7 galbenusuri  

500-600 ml smantana grasa si groasa

1 capatana mare de usturoi (pisat)

frunze de patrunjel

Mod de preparare dresura

Galbenusurile se bat cu un tel para intr`un castron incapator, se adauga usturoiul pisat,smantana , frunzele de patrunjel tocate se amesteca toate , apoi se i`a cu polonicul zeama din oala si se pune zeama peste dresura din castron treptat pana aducem la cald dresura. Turnam dresura treptat in oala si amestecam intr`un singur sens in oala.  

Mod de preparare:

Pieptul de pui

Se taie fasii cam de 7cm lungime si vreo 3 latimea si se pun fasiile intr`o oala cu apa fierbinte la oparit. Se tin in apa fierbinte pana se albesc, apoi se scot si se clatesc cu apa calda (procedez asa doar la pieptul de pui cumparat cand trebuie fiert nu si la pasarea intreaga cu piele). 

Zeama de legume

Intr`o oala punem  apa masurata, legumele taiate in patru pe lungime la fiert cu sare, piper, dafin. Cand legumele sunt fierte, strecuram supa, punem prajeala, fasiile de piept si mai lasam 10 minute sa fiarba. Oprim focul si dregem ciorba .

Ciorba dreasa in oala

dsc00930

 

Ciorba Radauteana  o servim fierbinte cu ardei iuti  si otetul de la ardei/zeama de gogosari murati in farfurie.

Ciorba Radauteana se poate face si cu toata pasarea fiarta in zama apoi strecurata zeama si rupta carnea fasii.

2 comentarii (+add yours?)

  1. Trackback: 20 Amazing Romanian Foods You Must Try in This Lifetime | Romania Experience
  2. geladumi
    Iun 21, 2014 @ 16:58:42

    Foarte bine o pregatesti tu!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: