Jebra Ceska (coasta de porc intreaga pikanta) cu salata verde, usturoi si marar verde, alaturi de un couscous

IMG_0749 IMG_0754

 

  vepřová Zebra = coasta de porc sau vitel plina cu carne ) Specialitate Cehia.

Dau reteta cum fac eu acasa aici la Timisoara. Imi lipsesc cuptoarele in care coc cehii jebrele.

 

Mod de preparare: Se ia bucata mare de coasta, se cresteaza pe langa os (se fac buzunare) se condimenteaza foarte bine cu piper, chilli , chimen pudra, cimbru(sau faceti marinata cu mult chili daca doriti foarte picanta si tineti coasta cateva ore in ea). Se pune in punga magica, turnam sos de soya si legam punga si punem la rece vreo 2 ore. Intepam punga fin din loc in loc si punem intr`o tava si bagam la cuptor la foc  180-190 grade ptr 1 h. Dupa 1h scoatem tava afara si taiem punga si bagam din nou descoperit in cuptor jebrele.

Important: bucata de jebra se aseaza in punga cu partea oaselor in jos

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: