Tort fara blat cu stracciatella chocolate si fructe de padure

 

 

DSC01203  4

 

 

DSC01199

 

Ingrediente:

 

1 l smantana ptr frisca

 

1 kg iaurt natural

 

fructoza macinata dupa gust (poti pune zahar pudra)

 

esenta de rom

 

100-200 gr ciocolata neagra 74% cacao

 

400 gr fructe de padure

 

4 plicuri de gelatina alba granule

 

Topping:

 

400gr fructe de padure

 

250ml apa/suc de fructe

 

1 plic de tort gelle

 

putina fructoza (zahar)

 

instructiunile dupa plic

 

Mod de preparare:

 

Impartim frisca si iaurtul in doua parti si facem cremele separat fiecare parte.

 

Se bate 500ml frisca puf, se adauga 500gr iaurt indulcit si de bate iarasi pina se mai ingroasa crema, se adauga 2 plicuri de gelatina hidratata si lichida pe abur se amesteca bine, se adauga esenta de rom si bucatelele de ciocolata maruntite dinainte , se amesteca si se pune crema intr`o punga de plastic.

 

Se face la fel ca si in prima parte dar se adauga fructele de padure, gelatina hidratata, se amesteca usor sa ramana fructele cat de cat intregi si pune crema in punga de plastic.

 

Preferabil sa se lucreze in doua castroane la batut frisca si repede operatiunea cu ciocolata si fructele de padure+gelatina.

 

Se pregateste forma de tort (30cm)

 

Pungile se gauresc in asa fel sa iese crema in strat gros (si sa treaca fructele prin gaura)

 

In forma de tort detasabila, se merge ca si la tortul sah (un rand alb alt rand roz)la al doilea strat, se pune invers culoarea fata de stratul din forma, iar cand se ajunge sus la buza formei se fac santuletze asa cum ai vazut la forma mea ptr ca se aranjeaza mai bine fructele deasupra. Se pune la frigider pina a doua zi cand se face topping`ul deasupra. 

 

IMG_4847 (Small)

a doua zi 

DSC01159

 

DSC01160

 

DSC01162

 

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: