Prajitura cu nuca si crema de vanilie

 

img_1150-medium1

Ingrediente:

1 foaie de napolitana mare

 6oua

300gr zahar tos

300 gr nuca macinata

3 linguri faina sau pesment

1 praf de copt

 

Mod de preparare

Se bat ouale intregi cu zaharul spuma, se adauga faina/pesmetul, nuca si praful de copt. Se toarna in tava in care am pus  foaia de napolitana si se coace in cuptorul preincalzit la 175-180 grade. Proba cu scobitoarea. Tava 37/25.

Cnd blatul este rece se pune crema de vanilie si se glazureaza cu o glazura de ciocolata . Se pune la frigider.

Crema

180 gr amidon (cantitatea de amidon este echivalentul a 4 plicuri  budinca de vanilie)

1,200ml lapte

    250 gr  zahar 

1 varf lingurita turmeric (optional)

vanilie dupa gust

250gr  unt spumat  in care se adauga crema racita la temperatura camerei.

 

***********Daca alegeti alta crema de vanilie facuta in casa, trebuie sa fie minim dintr`un l de lapte sa fie stratul de crema generos.

La aceasta prajitura mai pun si alte creme exemple mai jos!

****Eu mai fac crema de la Prajitura Cerulina portie dubla dar las doar dublez cantitatile. Reteta pe blog!

 

*****Se poate face crema de la cremes si se pune unt nu albusurile batute spuma (zic asa ca eu la crema ptr cremes nu pun unt pun albusurile batute spuma). Reteta pe blog!

*****Se poate pune  dulce de leche facut din 2 conserve de lapte condensat ingrosat la microunde in bol, apoi racit la temp camerei si adaugat untul!

 

Nota:Nu excludeti foaia de napolitana ca nu o sa se tina blatul ptr ca are multa nuca. Se consuma la temperatura camerei!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: