Prajitura cu cocos si crema de vanilie BY nana Lenuta

 

IMG_1478

Foile umplute si coapte

IMG_1446 (Medium)

 

Crema de vanilie 

 

IMG_1448

 

glazurata 

IMG_1462

 

Gata ptr servire

 

IMG_1474

O praji buna, ieftina,rapida si aspectuoasa. Mie imi place praji asta ptr ca daca o fac, numai sunt nevoita sa fac altceva ptr ca are si crema si toata lumea este multumita. Reteta este ptr o tava cum erau pe vremuri.Aluatul este fix ptr tava asta ajunge inclusiv ptr marginea tavii. dimensiunile tavii L=32 cm, l=23 cm.  

 

Ingrediente ptr foi

        

150 gr unt

100 gr zahar macinat

1 lingura cacao

1/2 pachet praf de copt

250 gr faina

1-2 linguri smantana

 

Mod de preparare:

Se freaca untul, smantana cu faina , praful ce copt, zaharul ,cacaua . Se obtine un aluat pe care il impartim in doua.Se croieste din aluat prima foaie pe hartie de copt direct incat sa urce aluatul pe marginile tavii cam de o latime de 2 degete surplusul se taie frumos, iar din aluatul ramas se face a doua foaie care vine fix peste umplutura de cocos de mai jos pe care o nivelam frumos cu lingura in tava peste prima foaie si se incheie cu marginile primei foi(cu degetele).

 

Crema 1 (umplutura de cocos)

 

6 albusuri se bat spuma cu 10 linguri de zahar si se adauga cele 200 gr nuca de cocos . Crema obtinuta se pune in tava peste prima foaie , se acopera cu cea de a doua foaie . Se pune la copt in cuptorul preincalzit la 170-175 grade cam 15 minute pipaiti si mirositi foile .  

 

Crema de vanilie   1 

 (crema din reteta)

6 galbenusuri

200gr zahar

3 linguri faina

1 budinca de vanilie

300 ml lapte

250 gr unt

 esenta vanilie

 

Toate ingredientele se freaca la rece impreuna fara unt si vanilie, apoi se pun pe foc pana se ingroasa. Crema se raceste la temperatura degetului, apoi se pune untul frecat spuma putin cate putin.

 

sau

 

Crema 2  care am pus`o eu (crema de la prajitura cerulina ) cu adaos oua si vanilie

 

Crema: 2

 

5 linguri faina

500ml lapte

1-2 esente de vanilie

6 galbenusuri

200gr zahar

250 gr unt

 

Preparare crema 2 :

 

5 linguri de faina se amesteca la rece cu 500 ml lapte rece,galbenusurile, apoi se strecoara compozitia intr`o cratita antiaderenta si se adauga 200 gr zahar in cratita si se amesteca pana se ingroasa. Cand este gata fiarta se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit.

.Rece(sa poti tine degetul in ea) apoi se pune cate putin in untul frecat spuma

Eu peste toate cremele pun folie de plastic lipita de crema pana se racesc sa nu faca pojghita deasupra.

Se glazureaza cu ciocolata. Se pune prajitura in frigider ptr cateva ore.

Folositi glazura care va place cel mai mult.

Pofta buna!

1 comentariu (+add yours?)

  1. adelina1954
    Dec 21, 2014 @ 04:28:07

    Reblogged this on Util și plăcut.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: