Ou ochi moale in cuib de paine prajita in unt cu sunca/pastrama

DSC00789

 

Mijlocul de la feliile de paine

 

DSC00791

 

Mai simplu de atat nici ca se poate     max 15 min dureaza totul 

 

 

Doua felii de paine subtiri se decupeaza cu un pahar in mijloc.

 

Se pune tigaia pe foc si se infierbanta , se pune putin unt si feliile de paine sa se rumeneasca (nu se ard) se intorc feliile in tigaie se mai pune un strop de unt, se da tigaia la o parte , se aranjeaza o felie de sunca/pastrama in cuib, se sparge cu grija oul si se pune tigaia pe foc la foc mic acoperita cu un capac pina se prinde oul putin dedesubt . Se verifica sa fie albusul prins dar galbenusul moale. Daca nu este pe placul vostru, incingeti cuptorul bine (grillul) si puneti feliile ptr cateva minutele la cuptor sau…….. puse pe farfurie si bagat la MO 1 minut pe 60 grade.

Se presara piper negru peste ou (eu am facut poza inainte de pus piperul)

 

Noi am servit alaturi rosii, branza, masline, castraveti, ceapa verde, frunze de patrunjel, oregano , stropite cu ulei de dovleac.

Mijlocul de la painica il putem folosii la alt model de mic dejun daca……. nu toti ai casei doresc ochiul moale in cuib de paine   putem pune pe el cate un motz de icre, miere, dulceata,pasta de branza , etc ce va doreste sufletelul. 

 

 

 

 

 

Mijlocul de la felii se prajesc in tigaie cu putin unt.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: