Budinca de gris cu frisca si dulceata de visine

 

IMG_9863

 

IMG_9871

 

Mod de preparare:

 

Se bat bine 5 albusuri , cand sunt puf se adauga 5 linguri de zahar si se bat pana sta spuma batz. Galbenusurile se adauga pe rand si se continua mixarea . Se pune coaja rasa de lamaie si se adauga 12 linguri de gris preferabil cel cu granulatia mare se incorporeaza cu lingura si se pune compozitia intr`o tava unsa cu unt. Se pune la copt pe 180 de grade cam 25 min se face proba cu scobitoarea. 1,2OO litru de lapte se pune la incalzit cu zahar (asta cat vreti de dulce si esenta de vanile si se toarna peste blatul copt usor, usor , apoi se mai lasa putin in cuptor sa absoarba din lapte. Se lasa la racit si se serveste rece chiar minunat din frigider garnisit cu frisca si cu o dulceata acrisoara (in cazul de fata dulceata de visine)

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: