Kadayif (kunefe) cu taitei care se gasesc in RO

Imagine Atasata

( dupa mine cei mai subtiri posibili ) 

Din curiozitate, am facut in paralel si kadayif (kunefe) cu taiteii speciali si  mult laudatul kadayif din fidea gasita aici in magazinele noastre.

Parerea mea spre deosebire de laudele aduse de multe gospodine kadayif`ului facut cu taitei altii decat cei din care se face kadayif este urmatoarea: ptr mine, sunt niste taitei prajiti umpluti cu mozzarela/urda/ricotta, insiropati si scrasnitori tare intre dinti partile exterioare, iar inspre mijloc taitei prajiti, putin umflati de sirop si atat. Sa zicem Fals kadayif, departe de original.

Tel kadayif(taiteii speciali ptr kadayif) sunt facuti dintr`o pasta asemanatoare pastei ptr clatite, picurata  subtire deasupra unei roti striate calde, care se invarteste intruna.

Uitati  un video turcesc sa vedeti cam despre ce este vorba si sa stiti dc nu poate fi kadayif cel facut cu fidea.

 

Daca chiar nu aveti posibilitatea de  a  intra in posesia taiteilor speciali si va este foarte pofta de kadayif, atunci faceti`va pofta cu aceasta varianta, dar sa fiti siguri ca nu ati facut adevarat kadayif, ci un fals kadayif.

 

 

Imagine Atasata

grad de comparatie.

in stanga sunt taiteii unguresti cumparati din Romania si in dreapta taiteii turcesti

Imagine Atasata

asa: 2 pachete taitei ( 500gr)

400 gr mozzarella

Imagine Atasata

150 gr unt topit dar nu lichid

sirop

1 parte apa+2 parti zahar +zeama de la 3 lamaii

rupem taiteii marunt apoi punem untul topit peste ei si ii amestecam 

Imagine Atasata

impartim in 2 cantitatea , punem un strat presam bine apoi punem mozzarella maruntita cu mina bine 

Imagine Atasata

presam acoperim cu partea ramasa de taitei presam si punem la copt 

Imagine Atasata

gata copt

punem siropul rece peste si portionam 

Imagine Atasata

sectiune ( servim cald)

Imagine Atasata

5 comentarii (+add yours?)

  1. valery
    Apr 02, 2013 @ 18:54:03

    Esti extraordinara Cerra draga ! ca sa nu inghitim in sec la minunatul Kadayif , ai gasit rapid o rezolvare ptr a ne putea face pofta chiar daca nu iasa ca cel adevarat, Multumesc frumos ptr idee :floare:

    Răspunde

    • cerulina
      Apr 02, 2013 @ 20:52:36

      Experimentam copii dupa original:)

      Răspunde

      • Simona
        Iul 25, 2016 @ 14:31:45

        Vai ce pofta mi s-a facuuut! Trebuie sa incerc reteta ca pare simplu de facut! Ce inseamna la sirop „o parte” – 250ml/o cana? Multumesc de raspuns!

      • cerulina
        Iul 26, 2016 @ 14:31:07

        ”O parte” adica o masura apa si 2 masuri zahar ( se foloseste aceiasi masura si ptr zahar si ptr apa) da poti masura cu o cana de 250 ml! Eu in general fac mai mult sirop odata dar tin cont de masura. Ce imi ramane pun intr`o sticla si pastrez la rece. Folosesc altadata la baclava sau alte prajituri care au acelasi sirop!

      • Simona
        Iul 27, 2016 @ 09:43:03

        Multumesc! Stiam principiul cu partile, eram curioasa cam ce cantitate ar fi necesara pentru restul de cantitati specificate de taitei si mozzarela 😊. Folosesc cana, fac reteta dupa-amiaza, abia astept!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: