Mini rulade din dovlecel umplute cu ceapa verde si cascaval F1 & 2

IMG_4402 (Small)

Ingrediente:

(2 mini rulade)

4 0ua

3 linguri faina de naut

1 lingurita usturoi deshidratat

2 dovlecei mai  mici  

cateva codite de ceapa verde

cateva bucati de cascaval

Mod de preparare:

Se rad dovleceii pe razatorul  de mere, se presara putina sare si se lasa 5 minute, apoi se stoarc de zeama.

In castronul cu dovleceii storsi, se adauga ouale, faina de naut, usturoiul si se amesteca cu furculita.

Punem tigaia ptr prajit clatitele pe foc, o ungem cu putin ulei si punem in mijlocul tigaii  1 polonic si jumatate din compozitia cu dovlecei  dupa ce am amestecat`o bine in castron si imprastiem repede cu dosul polonicului pe toata suprafata tigaii compozita si lasam la prajit

IMG_4388 (Small)

apoi intoarcem si cand este coapta si pe partea cealalta, o rasturnam repede pe o folie transparenta pregatita dinainte pe masa, presaram ceapa verde cascavalul rupt marunt si rulam repede fara folie, cat putem de strans, apoi invelim in folie si strangem capetii strans ca si la salamul de biscuiti. 

Folia alimentara sa fie mai lunga sa ramana in capeti suficienta sa se poata rasucii. Lucrati pe lungimea foliei si rasturnati clatita (o clatita groasa) din tigaie pe mijlocul foliei.

IMG_4389 (Small)

Acum o impachetam in folie si strangem bine prin rasucirea foliei capetii cat mai strans

IMG_4396 (Small)

Daca dorim sa o servim calda mini rulada, o lasam sa stea 10 minute sa faca priza cascavalul, apoi o desfacem din folie si taiem felii cam de un deget , servim cu o salata (cu rucola este femomenala) daca dorim rece o taiem atunci inainte de servire va fi la fel de proaspata  fiind protejata de folia alimentara dar rece.

Pe farfuria din poza, este o mini rulada.

IMG_4402 (Small)

Pe prima parte pusa in tigaie este mai prajita dar nu arsa si din acest motiv se vede in interior mai inchisa la culoare.

IMG_4405 (Small)

Se poate servii atat calda cat si rece in randul aperitivelor reci.

Pofta buna!

Anunțuri

4 comentarii (+add yours?)

  1. mariana
    Mar 30, 2013 @ 11:01:43

    se poate face si in cuptor?sunt dezastru la intors omlete!!!

    Răspunde

    • cerulina
      Mar 30, 2013 @ 18:00:00

      Iese mai groasa ca si o clatita si nu se intoarce greu.

      Incearca!

      In cuptor cred ca merge, dar nu se merita ptr 2 bucati cat este data cantitatea in reteta.

      Eu zic ca o sa reusesti!

      Răspunde

  2. cerulina
    Mar 26, 2013 @ 20:33:46

    Ma bucur mult ca ai pus pe lista ta si rulada mea!

    Pup

    Răspunde

  3. geladumi
    Mar 26, 2013 @ 20:31:52

    Superba rulada asta, cerrulina! O s-o fac si eu, sigur si-o sa-ti dau de veste , sa te bucuri!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: