Desert fin din branza dulce cu gem si jeleu de caise F1 & F2

IMG_4359 (Small)

IMG_4356 (Small)

Ingrediente:

500gr branza de vaci stoarsa bine

500ml smantana ptr frisca

3 linguri fructoza macinata

1 borcan 375 ml gem de caise +1/2 borcan ptr jeleu

1 plic de gelatina granule (10gr) +5 grame ptr jeleu

esenta de vanilie

coaja rasa de lamaie

1 tava de chek tapetata cu folie transparenta

Mod de preparare:

10-15 min

Se bate smantana cu fructoza pina  rezulta frisca puf 

Branza se blenduieste cu coaja de lamaie, vanilia  sa fie o pasta fina.

Gelatina se pune intr`o cana si se toarna cam 1oo ml apa rece sa se hidrateze apoi se pune cana intr`o cratita cu apa pe foc si se tine pina se topeste gelatina.

In frisca batuta puf, se adauga branza si 1/2 din borcanul de gem si se mixeaza pina se ingroasa bine, apoi se toarna gelatina calda si se mai mixeaza pina se incorporeaza bine in toata crema.

Se pune un rand de crema in tava, apoi se pune cu lingura ici colo gem din borcan , iarasi crema, gem , iar ultimul strat crema(se lucreaza mai repejor cu aranjarea tavii, ptr ca se intareste crema) se aduna frumos marginile foliei si se pune tava in frigider ptr 2-2,30 h.

Jeleul din gem de caise

1/2 borcan de gem de caise +100ml apa

1 lingurita de gelatina granule (care se hidrateaza dinainte  cu putina apa rece)

Mod de preparare

Se pune gemul intr`o craticioara pe foc sa se infierbinte, se opreste focul si se adauga gelatina si se amesteca pina la dizolvarea ei completa. Se lasa la racorit putin .

Se scoate tava cu desertul din frigider, se desface folia, se pune o tava deasupra tavii de chek si se rastoarna pe tava desertul , se incepe a se pune jeleul deasupra desertului cu lingura pe rand(se pune in doua transe) apoi se pune in frigider ptr 3o min si se poate servii.

Sectiune

Simplu, repede, foarte bun si fin.

IMG_4369 (Small)

Pofta buna!

8 comentarii (+add yours?)

  1. bvalery
    Mar 29, 2013 @ 21:43:14

    Este prima pe lista ptr sarbatorile pascale , deci minunea este si pe masa mea .
    Minunata reteta ! Sarutmana ptr fiecare bumbulet butonat :* :floare:

    Răspunde

    • cerulina
      Mar 30, 2013 @ 18:02:10

      Ma bucur foarte mult ca esti in preajma mea tot timpul.
      Ma bucur ca multe dintre bucatele mele sunt si pe masa ta si nu doar acum de Pasti.

      Un Pasti linistit iti doresc!

      Răspunde

      • valery
        Apr 02, 2013 @ 19:04:30

        Multumesc frumos Cerra draga ptr urarea de Pasti .
        Da , asa este foarte multe din bunatatile tale sunt pe masa noastra si nu doar acum cu ocazia sarbatorilor Pascale
        Eu am venit cu impresiile familiei despre minunata prajiturica . Nu pot descrie in cuvinte .. Toata familia a fost extraordinar de incantata .Cred ca trebuia sa fac portie tripla .am avut reclamatii ca am facut putina :))
        Multumim frumos :floare:

      • cerulina
        Apr 02, 2013 @ 20:55:01

        Ma bucur sa aud ca toata lumea a fost incantata!

        Sa va fie de bine!

  2. geladumi
    Mar 26, 2013 @ 20:38:51

    Buna, buna!
    Dar parca e ceva ce nu faci tu bun!

    Răspunde

  3. cerulina
    Mar 25, 2013 @ 11:55:15

    Multumesc!

    Exact, o poate prepara chiar si cel/cea mai incepatoare persoana in bucatarie.

    Răspunde

  4. amintiridinbucatarie
    Mar 25, 2013 @ 06:55:45

    reteta simpla si de mare efect 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: