Taitei chinezesti cu legume si carne de porc F1 & F2

IMG_3965 (Small) (Medium)

 

 

Ingrediente

ptr 3 portii

100 gr taitei chinezesti (vermicelli mazare & fasole mung)

1 vanata 

3 bucati  tija de telina

6 ciuperci crude

3 bucati carne ptr friptura

putin ulei

sos de soia

chilli

2 buc anason stelat

ardei rosu kapia/gogosar marinat in sos de rosii , usturoi si piper

usturoi

ceapa verde

La ingredientele unde nu este trecuta cantitatea, se pun dupa gust.

Mod de preparare:

Vanata se curata de coaja si se taie cubulete, se stropeste cu putin ulei , se pune in tigaie si se grileaza la foc potrivit cat sa se inmoaie putin, apoi se toarna putin sos de soia se scutura tigaia de vreo doua ori si se opreste focul.

Carnea se taie cubulete si se prajeste la foc iute, apoi se pune peste vinete.

Ciupercile se taie julien , se pun in tigaie cu putin ulei si foarte putina sare,anasonul,chilli si se lasa sa scada zeama   (apa care o lasa ciupercile) cand sunt cu putina zeama pe ele, se adauga tijele de telina taiate cam 3-4 cm si se amesteca usor cu lingura de lemn. Cand a scazut zeama dupa ciuperci se stinge cu putin sos de soia , se amesteca si se opreste focul.

Legumele trebuie  preparate sa ramana  usor crocante.

Taiteii se fierb cam 5 minute, se strecoara si se clatesc repede sub jet de apa rece.

Aranjarea farfuriei

In mijloc se pun taitetii, iar pe laterale se pun vinetele si carnea , iar pe cealalta parte se pun ciupercile si telina. Deasupra taiteilor se pun ardeii/gogosarii marinati cu sos de rosii , usturoi si piper, se garniseste farfuria cu ceapa verde tocata marunt.

IMG_3957 (Small) (Medium)

 

Servim totul amestecat in farfurie.

IMG_3965 (Small) (Medium)

 

Reteta  ardei marinati se gaseste in aceasta categorie ”Ceafa de porc pikanta la cuptor cu trei garnituri” ”Sos ptr friptura”.

Pofta buna!

5 comentarii (+add yours?)

  1. valery
    Mar 04, 2013 @ 23:51:29

    Nu fi trista ptr atat ,:* imi fac provizii cand ma duc pe la Deva ))

    Răspunde

  2. cerulina
    Mar 04, 2013 @ 21:48:15

    Sunt si la noi. Eu am cumparat de la Metro, dar am vazut si la Real raionul bio.

    Cei din orez nu este voie:)

    Răspunde

  3. valery
    Mar 04, 2013 @ 21:41:30

    hmmm , ce bine arataaaa !
    Pacat ca la noi nu se gaseste vermicelli din mazare sau fasole mung , la noi este doar din orez 😦

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: