Tort cu crema de branza dulce si glazura din suc de portocale

Imagine Atasata

Ingrediente:

blat:

5oua
5 linguri zahar/indulcitor
5 linguri ulei
3 linguri faina
2 linguri cacao  (se poate inlocuii cu pudra de roscove)
1 plic bicarbonat de amoniu

Crema de branza:

600gr branza dulce de vaci dulce si mai moale

coaja rasa de lamaie
coaja rasa de portocala
esenta de vanilie
1 borcan compot de caise
2 plicuri gelatina dr oetker
200 ml smantana ptr frisca
zahar pudra /indulcitor dupa gust 

Glazura:

2plicuri budinca de vanilie
Zahar/indulcitor dupa gust daca sucul este prea acru
800 ml suc de portocale

Mod de preparare:

blat: Toate ingredientele se mixeaza impreuna si se pun in forma de copt (eu am folosit o forma rotunda cu inel detasabil de 30cm) se coace proba cu scobitoarea.
blatul rece se insiropeaza cu zeama de la caise.

crema:

Branza se mixeaza cu zaharul/indulcitorul se adauga coaja de lamaie si portocala,apoi frisca . Se amesteca usor cu lingura si se adauga gelatina inmuiata dinainte si incalzita pe abur si la sfarsit caisele si se amesteca totul usor.

Glazura se prepara exact ca orice budinca si se toarna calduta dar nu fierbinte peste prajitura.

Montaj:

In tava in care am copt prajitura punem blatul , insiropam, crema peste blat si punem in frigider. Cand este racita/calduta budinca turnam peste crema din tava si punem la frigider. Servim a doua zi.

DSC00755 (Medium)
sectiune
Imagine Atasata

Imagine Atasata

Pofta buna!

2 comentarii (+add yours?)

  1. cerulina
    Feb 22, 2013 @ 19:50:46

    Imi pare rau ca esti asa departe!

    Ti`ai pus intrebarea ce am gatii noi doua impreuna intr`o bucatarie?

    Răspunde

  2. geladumi
    Feb 22, 2013 @ 19:48:33

    Are ingrediente sanatoase si imagine de star culinar, cum sa nu poftesti la o feliuta?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: