Rulouri fragede cu pecmez (magiun de prune fara zahar)

IMG_1415 (Medium)

Ingrediente  ptr 1 portie:

   in imagini apar dublu cantitatile

600 gr faina
250 gr untura alba de porc

125 gr zahar
1 plic zahar vaniliat
2 galbenusuri
1 varf de cutit de sare
1 lingura otet+100ml apa 
1/2 plic praf de copt
zahar pudra ptr pudrat rulourile gata coapte
pecmez de prune 

Mod de preparare:

Se freaca ingredientele uscate cu untura, se adauga galbenusurile, apa si otetul si se framanta un aluat elastic (daca aveti o faina care cere mai mult lichid mai adaugati apa rece cca 50ml pana obtineti un aluat elastic). Se intinde asa cum ai vazut in imaginile de mai jos si se pune pecmezul sir cu o punga gaurita si se ruleaza  1 data si jumatate (cat sa fie pecmezul acoperit) se taie pe langa ruloul  lung format cu cutitul, apoi se face alt rulou. La sfarsit se masoara lungimea mini ruloului si se taie dupa aceiasi dimensiune si se pun la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade pana se coloreaza putin dedesubt. Fierbinti se dau prin zahar pudra cu vanilie. Se pot umple si cu nuca sau mac.

IMG_1397 (Medium)

Frecam faina cu untura.

IMG_1398 (Medium)

Adaugam zaharul si praful de copt.

IMG_1399 (Medium)

Adaugam apa, otetul si galbenusurile.

IMG_1400 (Medium)

Framantam aluatul.

IMG_1401 (Medium)

Sa fie mai usor la intins, facem sul aluatul si portionam aluatul asa.

IMG_1402 (Medium)

Intindem. 

IMG_1403 (Medium)

Punem un sir de pecmez.

IMG_1404 (Medium)

Pecmezul il punem intr`o punga rezistenta la presiune.

IMG_1405 (Medium)

Rulam 1 si 1/2 cat sa fie pecmezul acoperit.IMG_1407 (Medium)

Taiem cu un cutit.

IMG_1408 (Medium)

Taiem rulourile cam la aceiasi dimensiune.

IMG_1409 (Medium)

Punem rulourile in tava tapetata cu hartie de copt.

IMG_1410 (Medium)

Cand arata asa sunt coapte.

IMG_1412 (Medium)

Fierbinti le dam prin zahar pudra.

IMG_1413 (Medium)

Le punem intr`un vas mai mare tapetat cu hartie/servetel.

IMG_1422 (Medium)

Gata ptr servire.

IMG_1415 (Medium)

Se pot pastra multa vreme in cutie de metal cu hartie dedesubt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: