Prajitura cu crema dulce de leche si glazura de ciocolata

 post-1316-1351587114733

Prajitura cu crema dulce de leche si glazura de ciocolata combinatia perfecta!

(dulce de leche, frisca, gelatina, sirop caramel si rom).

Crema dulce de leche:
 

Crema iese un dulce normal nu exagerat de dulce 1L de frisca care se bate puf 

 2 cutii de lapte condensat  (facem dulcele de leche la MO)
  2 plicuri de gelatina granule  (se hidrateaza cu lapte apoi se pune cana in cratita cu apa fierbinte pana se face fluida)
jumatate de cana de lapte in care am dizolvat gelatina.
 
Siropul de caramel
 
1/2 cana zahar se pune la caramelizat usor, se stinge cu 1/3 cana apa si cand sa topit tot zaharul caramelizat se opreste focul si  se  raceste siropul. In siropul rece se pune exenta de rom.
 
  Glazura 
 
300 ml smantana dulce ptr frisca  +150gr ciocolata neagra se pun la incalzit pe foc si se amesteca pana la dizolvarea ciocolatei, apoi se raceste amestecand in ea pana ajunge la temperatura camerei, sa fie ingrosata dar curgatoare.

Foile trebuiau sa fie cele cu miere de albine(postate pe blog”Prajitura cu miere ”cerra”) dar din motive de restrictie la copturi(Vineri, Sambata, Duminica sarbatori) am apelat la foile din comert si am facut doar crema.

Cu foile facute cu miere iese o nebuniiiiiiie.
 
Cand incorporezi dulcele de leche in frisca batuta puf nu tzapana, sa incorporezi incetuc si apoi bagata gelatina dizolvata si toata crema trebuie sa fie pufoasa dar curgatoare.
 
Deci aceasta crema va fi pufoasa dar curgatoare 
post-1316-13515870675834

 Aranjamentul se fa face intr`o tava tapetata cu folie si  se pune cate o foaie, crema, foaie tot asa pana terminam foile si crema. Ultimul strat va fi foaie. A doua zi sau seara depinde (cam 12 ore tre sa stea la rece) se rastoarna pe un platou si se glazureaza.

umpluta si glazurata

post-1316-13515870963995

sectiune

post-1316-1351587114733

Foile astea din comert normal nu trebuiesc insiropate dar eu vroiam gustul care trebuie si le am insiropat putin (se vede unde este mai inchisa culoarea la foaie). 

1 comentariu (+add yours?)

  1. simonacallas
    Mar 21, 2015 @ 08:27:29

    Minunat arata aceasta prajitura!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: