Placinta cu iaurt dulce

 

img_0237-medium

Ingrediente:

1 pachet de foi ptr placinta (400gr)

Crema de iaurt

900gr iaurt
1 cana zahar
esenta de vanilie si rom (cate o fiola din fiecare)
 putin praf de copt (un varf de lingurita)
coaja rasa de lamaie
8 oua
3 linguri cu varf de amidon
stafide

ulei/unt topit ptr uns foile

Mod de preparare crema de iaurt

Zaharul, ouale intregi, amidonul, praful de copt, esentele, coaja rasa de lamaie se mixeaza pana obtinem o compozitie pufoasa. Adaugam iaurtul si mixam ptr omogenizare.

Mod de asamblare in tava

* o tava de 32/23 cm  marimea maxima ptr aceasta cantitate

Se pun in tava cate 2 foi, se ung , se pun 1-2 polonice din crema de iaurt ,stafide si tot asa alternam foile si crema de iaurt si stafide. Ultimul strat va fi de crema. Se coace la 170-175 grade cam 45 min.

* Se pot pune doar doua foi in tava ridicate pe marginile tavii, iar restul foilor taiate taitei lati care se rasfira cu mana sa ramana fasii. Se procedeaza la fel cum am scris in reteta.

Ptr o placinta mai inalta, folositi o tava mai mica cu pereti inalti.

 

Pofta buna!

 

2 comentarii (+add yours?)

  1. mary my
    Apr 30, 2015 @ 08:46:05

    maine o fac din nou 😛

    Răspunde

  2. ginasicoe80
    Mar 22, 2015 @ 19:45:50

    Urmatoarea pe lista, cat de curand! 🙂 :* ❤

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: