Galusti cu prune

post-40681-1343742571_thumb (Large)

Ingrediente:

1kg cartofi mai fainosi
1 ou
250 gr faina
1 linguritza rasa de sare

5 linguri de gris

35-40 prune

Pesmet 400-500gr +1 lingura de unt se prajeste

zahar si scortisoara ptr presarat deasupra galustilor 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii in coaja, se curata si se bat cu ustensila manuala de facut piure , se adauga in cartofii fierbinti grisul si se lasa la racit amestecand din cand in cand in vas.

Dupa racire se adauga faina si oul , sarea si se framanta aluatul (iese un aluat mai moale dar nu se mai pune faina in plus) cand sa omogenizat totul se rastoarna aluatul pe masa infainata si se da si aluatul pe dinafara cu faina si se face un sul lung din care se taie cu, cutitul bucati cam de 3 degete (bucata de aluat tre sa arate ca un cilindru) se da cu faina partea care va sta in mana si pruna se infinge in aluat pe capatul celalalt, se inchide capatul si se rostogosesc prin putina faina dand forma de mingiuta. Se fierb in apa clocotita putin sarata si sunt gata cand se ridica deasupra. Se scot din oala in care fierb direct in tigaia cu pesmetul prajit si se rostogolesc , apoi se pun in bol si se presura zahar si scortisoara deasupra lor.

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: