Cheesecake vanila & lemon si bezea

Imagine atasata

Ingrediente:

1kg branza fina de vaci (trebuie sa fie asa ca si o smantana groasa )

5 linguri de faina

1 plic budinca de vanilie sau 40gr amidon

2 fiole esenta de vanilie

15 linguri de zahar + 5 linguri ptr bezea

1 lamaie zeama + coaja rasa

coaja rasa de portocala

5 oua + 4 albusuri ptr bezea

1 plic praf de copt

1 forma de copt rotunda de 30cm

Mod de preparare bezea:

4 albusuri se bat spuma tare cu 5 linguri de zahar si se adauga 1 fiola de vanilie.

Mod de preparare crema de branza:

Separam cele 5 oua

Branza se amesteca cu galbenusurile, 1 fiola de vanilie, coaja de lamaie si de portocala, faina, budinca praf (amidon), praful de copt.

Albusurile se bat separat spuma cu 15 linguri de zahar , iar cand spuma este tare, se adauga zeama de lamaie , se amesteca apoi se incorporeaza spuma in crema de branza si se foloseste telul para. Crema tre sa fie pufoasa. Se pune hartie de copt in forma de tort si se toarna compozitia, se pune la copt ptr 60 min la 170 grade.Dupa timpul expirat se scoate incet cheesecake`ul din cuptor si se pune bezeaua cu un pos sau cu lingura , apoi se introduce inapoi in cuptor pe aceiasi temperatura ptr 15 min. Se opreste focul dupa timpul expirat si se lasa forma cu cheesecake in cuptorul stins cu usa intredeschisa inca 10 min, apoi se scoate afara incet si desfacem inelul si lasam la racit.

Imagine Atasata

 

perlutele

Imagine Atasata

Se portioneaza rece

Branza fina se gaseste la lidl si arata asa:

Imagine atasata
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: