Chec ziua si noaptea

 

 

IMG_5916

 

IMG_5929

Ingrediente:

1 cana si 1/2 zahar

5 oua

1/2 cana lapte

1/2 cana ulei

1 praf de sare
1 fiola esenta de vanilie

1 pachet praf de copt  (eu pun bicarbonat de amoniu)

2 linguri cacao (pudra de roscove de la kaufland)

coaja de la o lamaie si zeama

2 cani de faina dar nu indesate cu lingura normale umplute (cana este una de 250ml)

1 tava tapetata cu hartie de copt

Daca doriti sa puneti si visine, puneti cam 250-300 grame fara samburi stoarse bine date prin amidon, apoi le aranjati peste compozitie in tava.

Mod de preparare:

Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul se bate inca putin, se adauga galbenusurile frecate cu praful de sare, se amesteca bine , apoi se pune zeama si coaja de lamaie, vanilia, laptele si uleiul si amestecam incet cu mixerul , apoi lasam mixerul deoparte, adaugam faina si praful de copt si lucram cu telul para sau cu lingura de lemn incet pina incorporam bine toata faina. Turnam in tava cam 1/3 din compozitie iar in cea ramasa in bol adaugam 2 linguri de cacao/pudra de roscove si punem in tava dupa imaginatie.Se coace 30-35 min la 175 grade (proba cu scobitoarea ptr ca este tare pufos si daca pui degetul ai impresia ca este necopt ptr ca este pufos si se scufunda degetul in aluat si asa duce in eroare. Cel mai sigur dupa 30 min scobitoarea.

Iese un chec pufos si aromat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: