Tort de ciocolata cu jeleu de visine

IMG_1161 (Medium)

IMG_1165

sectiune

IMG_1167 (Medium)

 

Blat:

5 oua

5 linguri de zahar

3 linguri faina

2 linguri cacao

1 plic praf de copt

Se bat albusurile puf, se adauga zaharul si se bate/mixeaza pina sta bezeaua batz. Se adauga galbenusurile, se mixeaza, apoi se pune faina si cacao , se amesteca usor cu lingura sau cu telul para pana la incorporarea completa. Se coace la 170 grade 35-40 min (proba cu scobitoarea) intr`o forma de tort cu diametrul de 28 cm.

 

Crema ganache:

Eu de obicei fac crema cu o seara inainte de a face tortul si a doua zi doar o spumez cu mixerul.

200gr ciocolata neagra (indicata cea cu procent peste 70% cacao)

400 ml smantana dulce ptr frisca

Se pune smantana intr`o cratita sa se incalzeasca, apoi se adauga ciocolata rupta marunt si se amesteca pana se topeste toata ciocolata (nu se fierbe) apoi se lasa la temperatura camerei pana se raceste,  se pune la frigider pana la utilizare.

Cand se umple tortul, se scoate crema din frigider si se spumeaza cu mixerul. Se poate folosi si nemixata doar frecata cu o lingura de lemn dupa ce se scoate din frigider.

 

Sirop de caramel

1/2 cana de zahar se caramelizeaza usor pe foc, se adauga 1 cana de apa si se fierbe incet pana se topeste tot zaharul caramelizat. Se raceste, apoi se adauga 1 esenta de rom .

 

Mod de ansamblare :

Se taie blatul racit in doua, se insiropeaza apoi se umple cu crema ganache mixata(care o punem toata in interiorul tortului) se acopera cu cea de a doua jumatate insiropata, se glazureaza cu glazura de visine si se pune la rece in frigider.

 

Glazura de visine

400 gr visine proaspete /congelate

200gr zahar

1/3 cana apa sau suc de visine

2 plicuri gelatina  tort gelee  rosie

Preparare

  Se pune cantitatea de visine pe foc sa dea un clocot doua cu zaharul apoi se pun 2  plicuri tort gelee rosu, dizolvat in treisferturi de cana de apa/suc de visine, se lasa putin pe foc cum scrie pe plic, se amesteca si se pune peste tort cu lingura dinspre mijloc inspre margini in doua randuri sa faca priza bine(se iau cu lingura visinele si se pun pe suprafata tortului , apoi tot cu lingura jeleul ramas in cratita lasand sa se prelinga inspre marginile tortului) lucrati cu glazura repejor,ptr ca este cu inchegare rapida.

 

Decor: frisca batuta , menta si visine

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: