Tiramisu

 

DSC01351 (Medium)

cu frisca

IMG_5149 (Medium)

cu frisca

IMG_5150 (Medium)

Fara frisca 

IMG_1192 (Medium)

 

Ingrediente:

(in paranteza am scris ingredientele in cazul in care optam ptr varianta originala care este fara frisca)

500gr mascarpone

5 galbenusuri

7 linguri zahar

200 ml smantana ptr frisca (sau 2 albusuri batute spuma tare daca eliminam frisca)

300-350 ml cafea expresso sau ness caffe concentrata si racita

50 ml lichior amareto care se pune in frisca aproape batuta (sau in cele doua albusuri batute spuma)

50 ml lichior amareto pe care se pune in cafea

24 bucati piscoturi

2 linguri de cacao

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul, apoi se adauga cele 500 gr mascarpone amestecat inainte cu lingura separat, apoi se imbina cu galbenusurile si manevra o facem tot tot cu lingura.

Smantana ptr frisca se bate bine apoi se adauga cei 50 ml de lichior amareto, se adauga la crema de galbenusuri si mascarpone. Se amesteca usor cu lingura pana la omogenizare.

Se trec piscoturile prin cafea si se aranjeaza in sir indian pe tava, aranjam jumatate din crema, acoperim cu celelalte piscoturi si din nou crema. Se pune in frigider iar a doua zi inainte de servire se pudreaza cu cacao.

PS:  Ptr varianta originala se elimina frisca si se pun albusurile batute spuma. Am facut ambele variante dar cea fara frisca trebuie pusa in tava cu pereti inalti daca puneti crema multa ptr ca iese putin mai molicica crema.Se face mai ferma cand sta la frigider. 

Fara frisca

img_1192-medium1

2 comentarii (+add yours?)

  1. Anonim
    Dec 30, 2015 @ 08:25:30

    Super tare blogul tau acum am de unde sa ma inspir.Multumesc

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: