Panna cotta

DSC00359 (Medium)

Ingrediente:

500ml smantana dulce ptr frisca

100ml lapte rece

1 plic de gelatina  10gr (dr oetker)

100gr zahar

1 lingurita de ulei ptr uns vasul

vanilie

Mod de preparare:

Se pune gelatina intr`o cana , se toarna laptele peste ea si se lasa la hidratat, apoi punem o cratita cu apa in ea pe foc sa fiarba dar nu clocot, punem cana cu gelatina in apa fierbinte si amestecam pina se face fluida, apoi oprim focul si lasam cana la cald.

Smantana o punem la incalzit, adaugam zaharul si amestecam pina la dizolvarea zaharului, apoi oprim focul, turnal gelatina , ungem un vas cu o pelicula de ulei si turnam compozitia in vas. Lasam sa se raceasca apoi punem vasul in frigider. Eu de obicei o fac dimineata ptr seara sau o fac cu o zi inainte.

Topping:

500gr    Fructe proaspete sau congelate

 150-200gr        Zahar

zeama de la 1 lamaie

Se pun fructele pe foc  se adauga zeama de lamaie  se lasa putin la scazut si se adauga zaharul  si se lasa la racit.

Cand este tare, se rastoarna pe un platou si se pune deasupra topping`ul de fructe.

Ptr mai multe portii se dubleaza cantitatile

DSC00365 (Medium)

Garnisita cu topping`ul

DSC00369 (Medium)

again Panna Cotta

Imagine atasata

sectiune

Imagine atasata

1 comentariu (+add yours?)

  1. amintiridinbucatarie
    Feb 19, 2013 @ 07:26:38

    si pe asta cum ai facut-o? 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: