Ceafa de porc picanta la cuptor cu trei garnituri F1 & F2

cina noastra:

post-1316-13612188682087

Ceafa de porc  pikanta la cuptor

garnitura  1

ciuperci cu apio si fenel, putin cimbru si sare la tigaie

garnitura 2

sos de rosii cu ardei gras rosu marinat cu usturoi si piper

garnitura  3

ciupercute din mamaliga cu naut si tarate    umplute cu cascaval

Se fac bilute din mamaliga rece cu mana uda, se aplatizeaza biluta putin, cu  degetul ud se da forma de ciupercuta si se umplu cu cascaval.

decor:   frunze de patrunjel verde

(reteta mamaliga cu faina de naut si tarate de ovaz postata pe blog)

post-1316-13612188590219

ciupercutele din mamaliguta umplute cu cascaval puse la MO sa se topeasca cascavalul

 post-1316-13612188757839
Sosul ptr friptura:
 
Ardei rosu/ gogosar in sos de rosii cu usturoi
 
Ingrediente
 
1 ardei mare gras  rosu  taiat
5 linguri de otet
1 lingurita rasa de sare
4 catei de usturoi taiati in lung
piper negru
cimbru
1-2 foi de dafin
1 cana de apa
1 cana   (300ml ) suc de rosii mai gros
3 linguri de ulei
 
Mod de preparare:
 
Se pune apa intr`o cratita pe foc, se adauga sarea, cand clocoteste se opreste focul, se adauga otetul si fasiile de ardei gras si se amesteca bine totul  si se lasa ardeii cam 10 minute in apa cu sare si otet.
 
Intr`o tigaie, se pune putin ulei, se pune sosul de rosii, condimentele se lasa pina da un clocot si se adauga  usturoiul si ardeii scursi din zeama. Se lasa pe foc un clocot doua si se opreste focul. Sosul se serveste rece deasupra fripturii.
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: