Reteta aluatului este aceiasi de la Briosele 50/50 ptr mic dejun din aceasta sectiune de panificatie
Se pot combina cu orice fel de grasimi
Mod de lucru
Dupa ce am framantat aluatul, presaram putina faina pe masa si intindem cu sucitorul cat putem de subtire
apoi intindem cu mana
Cam asa de subtire trebuie sa fie gata intins
stropim cu ulei apoi il intindem cu mana pe toata suprafata aluatului
rulam cat de strans putem si facem un sul cam de 1 m, il aplatizam putin cu mana si il impartim in mod egal pe cat posibil
Punem rulourile intr`o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa creasca la loc cald 45 min- 1 h depinde cat de cald este in bucatarie
le punem la distanta unele de altele
crescute
Le punem usor in cuptorul preincalzit la 180 grade ptr 1 h apoi marim ptr 10 min focul la 200grade
gata coapte
sectiune rece
coaja subtire, miez pufos
Pofta buna!
bvalery
feb. 18, 2013 @ 23:12:02
Cera draga ,multumesc pentru reteta ,
Am facut si eu , Sunt extraordinar de pufoase si gustoase !!!
ApreciazăApreciază
cerulina
feb. 18, 2013 @ 23:22:02
Ma bucur foarte mult ca pot fi de ajutor ptr toate/toti montignacii, care ma viziteaza si imi probeaza retetele. Si mie imi place foarte mult aluatul asta si il mananca cu placere toata familia egal ce forma ii dau.
Te pup si iti multumesc ptr ca esti asa de des in bucataria mea.
ApreciazăApreciază
cerulina
feb. 13, 2013 @ 16:06:44
🙂 Aceasta combinatie de faina integrala bob de grau intreg +tarate de ovaz in cantitate egala (in grame nu volume) permite in dieta montignac sa se combine cu orice fel de grasimi inclusiv cele saturate . Painea facuta doar din faina integrala , se poate combina doar cu glucide cu un Ig mai mic sau egal cu 35 doar cu grasimi polinesaturate sau mononesaturate in cantitate mica (ulei de masline, ulei de dovleac etc).Noi consumam dimineata la mic dejun aceasta painica egal sub ce forma are ea(rulouri, briose aluatul este conform 50/50) cu diferite adaosuri pe ea,asa cum vezi postat pe blog, iar painica integrala sau cu tarate mai putine adaugata in ea doar cu uleiuri, zacusca etc.
pup
ApreciazăApreciază
amintiridinbucatarie
feb. 13, 2013 @ 10:26:27
de la ce vine termenul 50/50 ? sunt tare curioasa
ApreciazăApreciază
bvalery
feb. 18, 2013 @ 23:18:56
imi permit sa-ti raspund desi e posibil sa fi raspuns Cera , ea este foarte atenta si saritoare.
50/50 % este vorba de faina integrala si tarate folosite in egala masura , 50%tarate+50%faina integrala este faina permisa in dieta Montignac ,este faina conforma .Sper ca am reusit sa fiu de folos
ApreciazăApreciază