Rulouri 50/50 ptr mic dejun F1 & F2

IMG_2745 (Small)

Reteta aluatului este aceiasi de la Briosele 50/50 ptr mic dejun din aceasta sectiune de panificatie

Se pot combina cu orice fel de grasimi

Mod de lucru

Dupa ce am framantat aluatul, presaram putina faina pe masa si intindem cu sucitorul cat putem de subtire 

IMG_2693 (Small)

apoi intindem cu mana

IMG_2691 (Small)

Cam  asa de subtire trebuie sa fie gata intins

IMG_2696 (Small)

stropim cu ulei apoi il intindem cu mana pe toata suprafata aluatului

IMG_2698 (Small)

rulam cat de strans putem si facem un sul cam de  1 m, il aplatizam putin cu mana si  il impartim in mod egal pe cat posibil 

IMG_2706 (Small)

Punem rulourile intr`o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa creasca la loc cald 45 min- 1 h  depinde cat de cald este in bucatarie

IMG_2719 (Small)

le punem la  distanta unele de altele

IMG_2721 (Small)

crescute

IMG_2723 (Small)

Le punem usor in cuptorul preincalzit la 180 grade ptr 1 h apoi marim ptr 10 min focul la 200grade

IMG_2725 (Small)

gata coapte

IMG_2738 (Small)

sectiune rece

IMG_2743 (Small)

coaja subtire, miez pufos

IMG_2745 (Small) IMG_2752 (Small)

Pofta buna!

5 comentarii (+add yours?)

  1. bvalery
    feb. 18, 2013 @ 23:12:02

    Cera draga ,multumesc pentru reteta ,
    Am facut si eu , Sunt extraordinar de pufoase si gustoase !!!

    Apreciază

    Răspunde

    • cerulina
      feb. 18, 2013 @ 23:22:02

      Ma bucur foarte mult ca pot fi de ajutor ptr toate/toti montignacii, care ma viziteaza si imi probeaza retetele. Si mie imi place foarte mult aluatul asta si il mananca cu placere toata familia egal ce forma ii dau.
      Te pup si iti multumesc ptr ca esti asa de des in bucataria mea.

      Apreciază

      Răspunde

  2. cerulina
    feb. 13, 2013 @ 16:06:44

    🙂 Aceasta combinatie de faina integrala bob de grau intreg +tarate de ovaz in cantitate egala (in grame nu volume) permite in dieta montignac sa se combine cu orice fel de grasimi inclusiv cele saturate . Painea facuta doar din faina integrala , se poate combina doar cu glucide cu un Ig mai mic sau egal cu 35 doar cu grasimi polinesaturate sau mononesaturate in cantitate mica (ulei de masline, ulei de dovleac etc).Noi consumam dimineata la mic dejun aceasta painica egal sub ce forma are ea(rulouri, briose aluatul este conform 50/50) cu diferite adaosuri pe ea,asa cum vezi postat pe blog, iar painica integrala sau cu tarate mai putine adaugata in ea doar cu uleiuri, zacusca etc.

    pup

    Apreciază

    Răspunde

  3. amintiridinbucatarie
    feb. 13, 2013 @ 10:26:27

    de la ce vine termenul 50/50 ? sunt tare curioasa

    Apreciază

    Răspunde

    • bvalery
      feb. 18, 2013 @ 23:18:56

      imi permit sa-ti raspund desi e posibil sa fi raspuns Cera , ea este foarte atenta si saritoare.
      50/50 % este vorba de faina integrala si tarate folosite in egala masura , 50%tarate+50%faina integrala este faina permisa in dieta Montignac ,este faina conforma .Sper ca am reusit sa fiu de folos

      Apreciază

      Răspunde

Lasă un răspuns către amintiridinbucatarie Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.