Cuburi cu mandarine si jeleu F1

IMG_2439 (Small)
Prajitura se prepara cu o zi inainte de a se consuma, iar jeleul se pune a doua zi.

Blatcopt intr`o tava 32cm lungime /23 cm latime

4 albusuri se spumeaza  se adauga  4  linguri fructoza cand este spuma tare  se adauga  200gr pudra de migdale si se amesteca cu telul para sau cu lingura usor de jos in sus.

crema:

IMG_2340 (Small)

8-9 mandarine proaspete, decojite, blenduite, puse pe foc cu putina fructoza

200ml smantana ptr frisca (batuta puf nu tzeapana)

350-400ml iaurt natural +mandarinele racite la temp camerei care se adauga in frisca puf

1 plic gelatina (10gr) pusa in jumatate de pahar cu apa rece la hidratat, apoi se pune  pe abur si se amesteca pina la dizolvarea completa se adauga la sfarsit in crema.

Crema va iesii una pufoasa, dar curgatoare.

jeleu de mandarine

4 mandarine blenduite+ 2 linguri xilitol se pun pe foc si se da un clocot , apoi adaugat 1/2 gelatina granule alba dizolvata pe abur in putina apa. se tine la racit putin jeleul si se pune deasupra cremei in 2-3 reprize.

Decor:

200ml smantana ptr frisca se bate batz cu 1 lingura xilitol

Mod de ansamblare

In tava in care am copt blatul, se pune folie alimentara si se toarna crema, iar deasupra cremei se aranjeaza blatul neinsiropat si se apasa usor pe el, apoi se trag marginile foliei  se sigileaza si punem tava in frigider pina a doua zi . 

IMG_2346 (Small)

A doua zi, se desface folia si se pune un gratar deasupra tavii si se intoarce prajitura pe gratar.
IMG_2348 (Small)

Luam cu grija folia jos

IMG_2355 (Small)

Punem ceva tava mai mare sub gratar sau ducem gratarul cu prajitura deasupra chiuvetei si turnam jeleul
Dupa ce am turnat jeleul, mutam usor prajitura dupa gratar pe o tava si o punem ptr 1/h in frigider, apoi portionam prajitura in tava

IMG_2369 (Small)

Dupa 1h portionam prajitura si ii punem ca decor un motz de frisca.

IMG_2408 (Small) IMG_2417 (Small) IMG_2439 (Small) IMG_2450 (Small)

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: