2 Paine integrala bob intreg de grau cu 33% tarate de ovaz adaugata F1 &F2 mese glucidice

Imagine atasata

Continand mai multa taraza  coaja este putin mai groasa dar moale  in interior si nu este umeda.

Imagine atasata

Ingrediente:

 
800gr faina integrala grau intreg
 
400gr tarate ovaz rasnite
 
3 linguri de ulei de masline
 
700ml apa calda
 
120gr drojdie
 
  sare 1 lingura plina
 

gluten  se poate pune  170 gr

33% este calculat la cantitatea totala faina+tarata +gluten =1,200kg.

Daca am calcula doar la faina ar fi evident 2 parti faina la 1 parte tarate fara cele continute in bobul de grau.

 
Ramane la latitudinea fiecaruia daca adauga sau nu glutenul  cantitatea din reteta, sau  adauga= O =gluten.
 
Fara gluten, nu va fi o painica cu miez pufos.  Monti il accepta si daca stam sa ne gandim, este proteina graului si nu lasa glucidele sa se asimileze in plus mai scade si el din IG al painii.
Exceptie persoanele alergice la gluten.
 
Procedeul este acelasi de la painea integrala bob de grau intreg  1, postata in aceasta categorie.
 
Singura diferenta, aluatul acestei painici,   putin mai moale dar nu se adauga faina in plus. Se infaineaza masa si bucata de aluat ptr a  ne ajuta sa formam painica.
 Dupa framantare, se lasa painica la crescut in tava cam 45 min la cald, apoi se  pune  in cuptorul preincalzit pe 180 gr 15 minute apoi cresti focul la 190 si mai coci inca 1h. Painica coapta, trebuie sa fie usoara.
 
 
Din cantitatea de faina ies doua paini.
 
 

 O impresie personala poate:    Imi place gustul painii integrale cu tarate de ovaz  (de grau nu) este dulceaga si are un gust aparte chiar daca ar fi sa o mananci goala. Noi inca nu am mincat`o cu grasimi doar cu zacusca si in paralel ar trebui sa fac si cate una integrala ptr ca  si  sotului meu ii place painica asta.  In plus o sa incerc  si ceva patiserie cu  aceasta combinatie de faina+tarate+gluten.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: