Painici cu faina integrala de grau si faina integrala de secara F1 &F2

Imagine Atasata

Ingrediente

500gr faina integrala de grau

200 gr faina integrala de secara

1 lingura de sare ( se poate pune in plus jumatate de lingura de sare faina de secara este mai dulce)

50 gr drojdie proaspata

400 ml apa calda

100ml ulei

Mod de preparare:

Se amesteca fainurile, se face cuib, pe marginea de sus a fainii se pune sarea, in cuib drojdia, apa calda peste. Se lasa sa dospeasca putin drojdia, si se framinta. Se pune putina faina pe masa se mai framinta putin sa poti face aluatul un sul mai lung si cat de cat egal, se infaineaza, se taie in 8 parti egale, se dai capetii prin faina, apoi, se aplatizeaza putin, se taie pe mijloc nu prea adanc, se pun in tava pregatita cu hartie de copt, si se lasa la crescut 1 h. Se pune tava in cuptorul incalzit, la 180 de grade, ptr 15 min, apoi se mareste focul la 200 grade, ptr alte 45 min. Va rezulta un aluat crud mai moale care se lipeste putin dar nu se mai adauga alta faina in plus de cat cea cu care infainam masa.

Imagine Atasata

dupa framantare se scoate pe masa de lucru infainata 

Imagine Atasata

Se face un sul mai lung pe care il infainam, aplatizam putin apoi taiem aluatul in 8 parti cat mai egale apoi infainam capetii cu faina si crestam usor deasupra cum se vede in imaginile urmatoare

Imagine Atasata

Imagine Atasata

Puse la crescut in tava
Imagine Atasata

Dupa 1 h de odihna inainte de a fi bagata tava in cuptor
Imagine Atasata

gata coapte

Imagine Atasata

Imagine Atasata

Sectiunea dupa ce s`au racit bine

Imagine Atasata

Imagine Atasata

Imagine Atasata

Anunțuri

4 comentarii (+add yours?)

  1. Gina Suceava
    Aug 29, 2014 @ 18:48:41

    Arata foarte frumos si cred ca sunt si fff bune!Multumesc pt reteta,demult asteptam sa gasesc o reteta de paine cu faina integrala….din pacate nu o pot proba acum pt ca muncesc in Italia si aici nu pot gati ce vreau eu dar am scris reteta si o voi face cu prima ocazie….Multumesc!

    Răspunde

  2. bvalery
    Mar 03, 2013 @ 22:11:53

    Foarte frumoase si pufoase painicile cu faina de secara !
    Nu ma satur sa-ti admir minunile ce-ti iasa din maini ,Sunt grabita sa le incerc pe toate . Fiecare reteta ce am facut dupa retetele tale au iesit grozav .
    Multumesc mult .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: