Reteta de paine este cea trecuta pe pachetul de faina doar ca am inlocuit drojdia uscata cu drojdia proaspata.
500 faina
300ml apa calduta
25 gr drojdie proaspata
1 lingurita de sare
Daca framantati la mina painica, framantati pana nu se mai lipeste de mana.
Aluatul va fi unul molicel dar nelipicios. Se pudreaza cu putina faina masa de lucru si se da forma painii apoi se pune la crescut in tava.
Painica formata (forma o veti da dupa bunul plac)
Se taie imprejur si deasupra inainte de a se pune in tava la crescut. Se lasa la crescut 1h la cald acoperita cu un prosop si se coace 15 min la 180 grade apoi inca 45 min la 200gr. Cand este coapta suna a gol cand ciocaniti cu degetul painea partea care a stat in tava
In tava la crescut
feb. 20, 2013 @ 04:43:18
De ce spui ca e pt. F2? Cred ca merge f. bine si pt F1 la mese glucidice.Oricum tot ce e pe blogul tau e super – nu te supara ca te-am intrebat.Felicitari pt. tot ce realizezi.
feb. 20, 2013 @ 14:05:53
Da, toate painicile trecute aici in sectiunea Panificatie si patiserie Montignac, sunt ptr F1 & F2 dar trebuie avut grija la combinatii. Doar cele 50/50 se pot combina cu orice fel de grasime. Cele integrale si cele cu mai putina de 50% tarate adaugata pot satisface un mic dejun glucidic si se pot combina doar cu grasimi nesaturate (grasimi bune) in cantitate limitata.
Imi cer scuze ca am omis sa trec alaturi de retete ambele faze. A fost din cauza ca postez in graba de multe ori si imi mai scapa cate un amanunt care este destul de important uneori. Am editat retetele.
Multumesc ptr observatie si ptr vizita !
Oricand esti binevenita !