Ce mai gatim Montignac

Varza dulce la cuptor cu legume 

Ceapa, ardei rosu copt fara pielita,rosii decojite,piper, sare, pudra de chimen.

Vinete grilate si umplute cu cascaval,ardei rosu, patrunjel verde

Sectiune

Pastrav la gratar cu salata de cruditati

Vitel la tigaie

Vinete prajite si umplute  cu prosciutto crudo , casacaval

Vinetele se taie rondele, se grileaza, apoi se pune cascaval, prosciutto crudo, se acopera cu alta felie de vinete, se repeta operatiunea cu umplutura apoi se acopera cu a treia felie de vinata , se presara deasupra ei prosciutto crudo si cascaval si se pun in MO sau cuptor cat sa se topeasca cascavalul.

Vinete prajite , acoperite cu  casacaval,o rosioara, puse la cuptor sau MO cat sa se topeasca cascavalul, dovlecel prajit, pulpa de pui la gratar si sos de avocado.

Vinete taiate in jumatate, prajite apoi umplute cu prosciutto crudo, rosii,  cascaval, oregano, alaturi de o fripturica de porc.

 

Fasole batuta cu ulei de dovleac.

Jebre de vitel si porc.   Jebra=  coasta de porc sau vitel plina cu carne ) Specialitate Cehia.

Dau reteta cum fac eu acasa aici la Timisoara. Imi lipsesc cuptoarele in care coc cehii jebrele.

Mod de preparare: Se ia bucata mare de coasta, se cresteaza pe linga os (se fac buzunare) se condimenteaza foarte bine cu piper, chilli , chimen pudra, cimbru. Se pune in punga magica, turnam sos de soya si legam punga si punem la rece vreo 2 ore. Intepam punga fin din loc in loc si punem intr`o tava si bagam la cuptor la foc 190 grade ptr 1 h. Dupa 1h scoatem tava afara si taiem punga si bagam din nou descoperit in cuptor jebrele.

Important: bucata de jebra se aseaza in punga cu partea oaselor in jos.

Fasole batuta, varza acra calita, friptura la tigaie F2 (ptr ca are o bucatica de morcov ras  in ea si este servita cu friptura. Ptr F1  fara morcov. 

Fasole uscata scazuta cu piept de porc prajit

Ghiveci de legume cu orez

(cantitatile va apartin iar specificatia ardeiului si a rosiei fara pielita o fac de fiecare data, ptr ca pielitele dauneaza multor persoane ptr ca fermenteza )

Ceapa , ulei, ardei rosu copt fara pielite, rosii decojite, dovlecel taiat cubulete, sare, piper, orez, frunze de patrunjel.

Sarmalute in foi de vita de vie cu smantana si fulgi de ardei iute  (folosim orez basmati/quinoa/linte ptr umplut sarmalutele langa carnea necesara ptr umplutura.

2 comentarii (+add yours?)

  1. amintiridinbucatarie
    Ian 27, 2013 @ 17:24:47

    nebunie 😛

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: