Linte scazuta cu piept de pui la cuptor

                                                

IMG_2039 (Small)

Linte rosie fiarta cu putina apa , cimbru, chimen , sare la sfarsit si ceva praz verde deasupra alaturi de piept de pui la cuptor(am servit cu mujdei de usturoi simplu fara altceva in el decat apa si sare) muraturi

 

Baza salatelor mele este varza chinezeasca , varza rosie, morcov crud.

Eu iau 2 capatani varza de china si 1 mai mica varza rosie, le toc separat si le depozitez in frigider in pungi de plastic separat fiecare. La 2 capatani de varza chinezeasca tocata, adaug 1 morcov crud pe care il raschetez cu ustensila de curatat legume asa suvite.

Am considerat ca este buna varza si am ales ca baza la salatele crude.

 Salata de cruditati  F1

                    portie ptr 2 pers masa lipidica

 pui, cascaval gouda, patrunjel frunze, ardei rosu, zeama de lamaie, sare , piper, ulei de masline.

IMG_1686 (Medium)

Sau asa pe linga carne si branza, ardei, sos de iaurt cu putin ulei de masline si avocado, rucola depinde ce avem in casa sa fie si bun dar baza ramane varza

post-40681-1358459325_thumb

 Salata simpla  F1

varza chinezeasca, morcov crud, varza rosie/mov cu ulei, sare, zeama de lamaie, si piper.

post-40681-1358497907_thumb

 Linte rosie scazuta, carne de porc fiarta, varza murata, garnisita cu rucola, masline si ardei crud rosu.      F1

IMG_1739 (Small)

Carne de porc din saramura(desarata apoi fiarta)

Linte rosie scazuta:

Am dunstuit o ceapa mica in putin ulei si apa,apoi am pus lintea spalata bine in cateva ape si turnat apa fierbinte cam 2 degete deasupra ei si condimentata cu putin chimen pudra, sare, piper si lasata sa fiarba incet la foc mic completand cu cate putina apa fierbinte pina este fiarta bine apoi spre sfarsit pus ardei copt rosu facut pasta. Am facut`o in craticioara antiaderenta(important ptr ca altfel se prinde de oala). 

Pasta de branza  ptr mic dejun   F1

Branza dietetica 250 gr  (de preferat cea cu grasime)

1 bucatica de hrean ras 

1 ceapa rosie mica data pe razatoare sau tocata marunt

pudra de chimen

ardei crud rosu kapia

Frunze de patrunjel verde

piper

sare

Toate amestecate si gata pasta branza.

Se poate servii pe o felie de paine 50/50 faina & tarate  sau pe burger 21% sau wassa

Imagine Atasata

Imagine Atasata

 Ciorba de fasole verde dreasa cu smantana si ou.  F1

Imagine Atasata

Zeama de carne de porc degresata complet (zeama rece apoi degresata) am pus deasupra putin ulei cand a fost gata ciorbita.

ardei rosu copt feliat

praz 

frunze de patrunjel verde si leustean

piper in farfurie si ardei iute la fel 

  Budinca din dovlecel si ciuperci la cuptor, muschiulet de porc umplut cu rucola si cascaval.       F1                   (reteta o gasiti postata pe blog)

Imagine Atasata

Friptura de porc bucata intreaga gen ”jebra” la cuptor, alaturi de salata de varza china si garnitura de quinoa cu ceapa dunstuita si turmeric.  F1           (reteta jebra pe blog)

Imagine Atasata

Imagine Atasata

 Ciorba de legume:  F1

frunze de gulie +1 gulie mica , ardei copt, rosii din congelator, praz verde, varza chinezeasca, ciuperci proaspete, sare, piper, ulei de masline , frunze de patrunjel si telina.

se poate servii asa simpla sau se stoarce zeama de lamaie in farfurie
Imagine Atasata

                

 

2 comentarii (+add yours?)

  1. bvalery
    Feb 27, 2013 @ 23:46:46

    Are un gust extraordinar ! Grozav de buna !
    Multumesc ptr minunata reteta ! Pup mareee !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: