Blat din 6 oua
150 gr pudra de migdale
2 linguri cacao neagra
1 lingura zahar de mesteacan sau fructoza
1 plic praf de copt
Crema ganache:
(smantana 400ml + 2oogr ciocolata neagra 74% fara alt indulcitor) se incalzesc pe foc fara a fierbe, se amesteca bine pana la topirea ciocolatei, se raceste apoi se pune in frigider pana se intareste , apoi se spumeaza sau nu cu mixerul. Eu prefer sa o fac cu o seara inainte crema apoi a doua zi mixez sau nu .
Sirop de ciocolata (cacao)
2 linguri de cacao
4 linguri zahar de mesteacan sau fructoza
apa
se freaca cu lingura pana se face o crema groasa , apoi o subtiem cu apa cam asa ca si o ciocolata calda si o punem sa dea 2-3 clocote apoi racim si adaugam 1 fiola esenta de rom.
Blatul de tort racit il taiem in doua , il insiropam bine punem crema apoi acoperim cu cealalta jumatate de blat ramasa si punem la rece.
Tortul se glazureaza cu o glazura de ciocolata sau se pudreaza cu cacao.
Important: Ornamentul din mijlocul tortului nu este de mancat este pus doar ptr facut poza (ornamentele nu sunt conforme montignac).
si o sectiune siropoasa
Laura
iun. 04, 2013 @ 10:13:23
Cerra, de ce spui ca este de F2 reteta asta…?Nu vad nimic care sa o faca nepotrivita pentru F1.
ApreciazăApreciază
cerulina
iun. 08, 2013 @ 09:58:19
Ptr ca, in F1 se consuma dulciurile moderat.
ApreciazăApreciază