Tort de ciocolata F2 (se poate consuma in cantitate mica si in F1)

                                                  IMG_1773 (Small)

Blat din 6 oua
150 gr pudra de migdale
2 linguri cacao neagra
1 lingura zahar de mesteacan sau fructoza
1 plic praf de copt

Crema ganache:

(smantana  400ml + 2oogr  ciocolata neagra 74% fara alt indulcitor) se incalzesc pe foc fara a fierbe, se amesteca bine pana la topirea ciocolatei, se raceste apoi se pune in frigider pana se intareste , apoi se spumeaza sau nu cu mixerul. Eu prefer sa o fac cu o seara inainte crema apoi a doua zi mixez sau nu .

Sirop de ciocolata (cacao)

2 linguri de cacao
4 linguri zahar de mesteacan sau fructoza
apa
se freaca cu lingura pana se face o crema groasa , apoi o subtiem cu apa cam asa ca si o ciocolata calda si o punem sa dea 2-3 clocote apoi racim si adaugam 1 fiola esenta de rom.

Blatul de tort racit il taiem in doua , il insiropam bine punem crema apoi acoperim cu cealalta jumatate de blat ramasa si punem la rece.

Tortul se glazureaza cu o glazura de ciocolata sau se pudreaza cu cacao.

Important: Ornamentul din mijlocul tortului nu este de mancat este pus doar ptr facut poza (ornamentele nu sunt conforme montignac).

Imagine Atasata

si o sectiune siropoasa

Imagine Atasata

2 comentarii (+add yours?)

  1. Laura
    iun. 04, 2013 @ 10:13:23

    Cerra, de ce spui ca este de F2 reteta asta…?Nu vad nimic care sa o faca nepotrivita pentru F1.

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.