Tarta/placinta cu spanac, prosciutto si cascaval

 

dsc00196-medium copy

 

Ingrediente:

Aluat frantuzesc  400 gr

400 grame spanac dunstuit (calit)

4 oua intregi+1 albus

2 linguri pline de faina

3 linguri ulei

1 plic praf de copt

200 gr prosciutto

150 gr cascaval ras

2 linguri de smantana sau iaurt grecesc

sare

piper

chilli (dupa gust)

mixt susan, mac, seminte de in  (ptr presarat deasupra)

1 galbenus ptr uns deasupra

Mod de preparare:

Ouale , faina, praful de copt, chilli, sare piper, smantana/iaurt  se mixeaza sau se amesteca cu telul in forma de para. Cand sunt amestecate bine, se adauga spanacul dunstuit (taiat mai mare).

Aranjarea tartei/placintei

Se intinde bucata de aluat frantuzesc  sa depaseasca marginile formei de copt, se pune aluatul in forma de copt urcand in sus cu aluatul imbracand si peretii formei, presaram jumatate din cantitatea de prosciutto taiat marunt si jumatate din cantitatea  de cascaval ras, se toarna compozitia  de spanac peste apoi punem din nou cascaval si prosciutto cantitatea ramasa. Din aluatul ramas taiem fasii inguste si aranjam deasupra tartei/placintei  un grilaj din aluat, ungem cu galbenusul si presaram mixt-ul deasupra si punem la cuptor cam 45 min pe 180 `tre sa fie rumenita deasupra se portioneaza calduta.

dsc00194-medium copy

 

Pofta buna!

8 comentarii (+add yours?)

  1. amintiridinbucatarie
    Noi 22, 2012 @ 14:22:09

    am niste spanac acasa, si chiar ma gandeam ce sa fac eu cu el… iata c-am gasit raspuns 🙂

    Răspunde

  2. valery
    Iun 19, 2012 @ 20:10:22

    Multumesc din suflet ptr ajutor ,
    Cu siguranta il voi face si in varianta Monti transformata de minunatele fete de pe culi .Voi folosi si eu reteta MINUNATA de Pariziene Cerra”
    Te pup cu mult drag !
    Mii de multumiri !!!

    Răspunde

  3. Anonim
    Iun 08, 2012 @ 17:45:57

    deci aceasta tarta arata intr-un mare fel! Felicitari! am mancat asa ceva pentru prima data in Torino…de vis!

    Răspunde

  4. Dorina
    Iun 07, 2012 @ 07:51:27

    Foarte faina placinta , notat reteta . Te pup.

    Răspunde

  5. valery
    Iun 06, 2012 @ 22:14:31

    Felicitari Cerra , arata intr-un mare fel ! mersi mult mult ptr reteta !

    Răspunde

    • cerulina
      Iun 07, 2012 @ 13:25:40

      Multumesc frumos!

      O poti face si tu. Pe culi au transformat fetele reteta mea de” Pariziene Cerra” monti si acel aluat il poti folosii sa faci tarta cu spanac.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: