Salata de avocado aromata

Salata cu avocado:  ( conforma ptr  Montignac)  fara chipsuri 

 ardei kapia rosu copt, ceapa verde, rosii uscate in ulei si condimentate, avocado taiat cubuletze,zeama de lamaie.

Depinde de cata salata dorim sa facem eu fac cam din 2 fructe de avocado (1 il tai cubulete si celalat il fac sos)

Sos: avocado, zeama de lamaie, usturoi, ulei,  1 linguitza de mustar, 1 ou intreg , sare, piper,  mixate cu mixerul vertical. apoi imbinate cu cele de mai sus si adaugat 1 lingura de smanatana groasa. (cantitatile sunt dupa cat doriti si condimente dupa gust).

Daca optati ptr sosul de avocado simplu il puteti folosi cu incredere:

Sos de avocado simplu:

Avocado fara coaja , usturoi, sare, zeama de lamaie , ulei si mixam cu mixerul vertical adaugand ulei treptat atat cat sa iese un sos asemanator unei maioneze tari. Cantitati dupa preferinta si gust la condimente.

Servim pe paine sau putem folosi sosul la preparate sau dressing in loc de maioneza.

img_0760-medium-medium

Punem salata in bol sau in coaja de la avocado si presaram chilli  pudra deasupra sau rondele de chili crud.

 

 

 

Salata de sfecla rosie cu hrean  (conforma  Montignac  daca folosim sfecla cruda)

Coacem sfecla rosie in cuptor  pe hartie de copt in tava, apoi racita si rasa , adaugam sare, otet, hrean ras.

 

Salata piperata de vara  (conforma Montignac)

rosii, ceapa alba,castraveti, zeama de lamaie, ulei, piper, frunze de patrunjel verde, sare.

Salata de vara cu usturoi, piper si patrunjel, ulei, zeama de lamaie, sare, piper  (conforma Montignac)

Salata de gulii :  (conforma Montignac)

Radem guliile, punem sare si zeama de lamaie, lasam sa stea putin , apoi stoarcem de zeama si adaugam marar  verde tocat marunt, iaurt sau smantana groasa , chilli maruntit.

 

Salata de spanac :  (conforma Montignac)

Spanac verde crud, taiat fasii, usturoi verde tocat marunt, zeama de lamaie, chilli, smantana sau iaurt.

Salata de vara : (conforma Montignac)

Rosii, ceapa rosie, castraveti ridichi, zeama de lamaie, piper, sare, ulei. 

Salata verde: (conforma Montignac  cu conditia ca otetul balsamic sa fie fara zahar)

Salata verde rupta cu mana, usturoi verde tocat marunt,  sare, ulei, otet balsamico

Salata asortata cu branza feta condimentata in ulei

(conforma Montignac cu conditia ca branza sa fie foarte scursa de zer si fara crutoane)

Salata verde, ceapa verde, ridichi, castraveti, rosii,masline, ou fiert, branza feta condimentata in ulei, crutoane cu usturoi.

Este o salata satioasa, si foarte gustooasa  si branza feta aromata (chimen, cimbru, rosii uscate, oregano,boia dulce) da un gust deosebit salatei) branza este pusa de mine personal in ulei si condimente.

Salata asortata de vara cu mult patrunjel verde, zeama de lamaie, masline, crutoane cu usturoi,ridiche neagra, ulei, sare.

(conforma Montignac fara crutoane)

Salata de vara: ( conforma Montignac)

Rosii, salata verde, ceapa verde, piper, ulei, sare, zeama de lamaie.

Salata de castraveti cu marar, usturoi , ulei si zeama de lamaie.

(conforma Montignac)

Salata de vara cu masline si branza feta condimentata in ulei.

(conforma Montignac cu conditia ca branza sa fie foarte bine stoarsa de zer)

Salata de vara: (conforma Montignac)

rosii, masline, telina rasa, morcov ras,ceapa verde, castraveti, ridichi, salata verde, ulei, sare, zeama de lamaie.

Pofta buna!

4 comentarii (+add yours?)

  1. valery
    Oct 11, 2012 @ 21:07:23

    Felicitari esti o gospodina minunata !

    Răspunde

  2. MARIAENUTA
    Mai 05, 2012 @ 20:10:11

    SUNT SUPER TOATE, ARATA SENZATIONAL.MERCI.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: