Rata umpluta

 

img_1484-medium-medium

 

Ingrediente:

1 Rata

7 -8  clatite  fara zahar

400-500 gr   ciuperci (calite in tigaie cu putina sare pana iasa toata apa din ele si se rumenesc usor)

300-400 gr  bacon feliat subtire

2-3 oua crude

sare

piper

usturoi

ardei rosu kapia

praz (partea verde)

2-3 piepti de pui

Mod de preparare:

Se dezoseaza rata cu rabdare, lasand doar pulpele, aripile si pielea cat mai intacta(la rata se rupe foarte usor fiind mai grasa pielea decat cea de gaina).

Pieptul de rata il inabusim bine in tigaie cu putin ulei apoi lasam la racit. Dupa racire amestecam cu celelalte ingrediente si pieptii de pui fasii.

Punem pielea de rata pe masa si incepem a introduce cate o clatita taiata in doua apoi bacon, carnea si iarasi clatita si tot asa repetam randuri dupa randuri pana terminam compozitia ultimul rand se incheie cu clatita (numai bine protejeaza si astupa si crapaturile din piele).  Avem grija sa indesam bine rata apoi cat mai strans prindem pielea  cu scobitori sau coasem cu ata de bucatarie. Punem rata la cuptor in punga magica cam 1h apoi o scoatem si o mai lasam sa se rumeneasca bine.

 

Gata prajita  (nu este arsa este bine rumenita).

img_1467-medium-large1 copy

Se portioneaza rece!

img_1488-medium

 Merge foarte bine cu rulada de spanac (reteta este pe blog)

Pofta buna!

4 comentarii (+add yours?)

  1. valery
    Apr 30, 2012 @ 21:50:05

    arata nemaipomenit ! Felicitari !
    eu sunt tare interesata de reteta de rulada verde ce e ste langa portia de rata , multumesc anticipat !

    Răspunde

  2. cerulina
    Apr 29, 2012 @ 19:50:22

    Multumesc!

    Da, si este foarte buna:)

    Răspunde

  3. Dorina
    Apr 29, 2012 @ 09:31:36

    Ce bine arata ! Interesanta metoda cu clatitele .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: