Lipii libaneze umplute

 

 

IMG_0513 (Medium)

 

Lipiile dupa umplere cu ce dorim se pot prajii in ulei apoi pus cascaval deasupra si puse la Mo cat sa se topeasca cascavalul. Se mai pot umple si se grileaza la aparatul ptr sandwich cald  gen gratar electric. Dupa grilare se ung cu ulei de masline cele sarate sau cu zahar pudra cele dulci.

 

Mod de preparare:

 

 

Foarte simplu: incalzesti foarte putin lipiile deasupra aragazului la flacara sau in punga de naylon la MO(asta asa ca sa fie flexibile) umplutura o ai dinainte pregatita si le umpli. Pui lipia pe farfurie, pui umplutura pe ea lasi cam de trei degete neumpluta, apoi marginile laterale le suprapui putin peste umplutura si continui din partea dinspre tine si rulezi pina se temina lipia. Iti ramane dupa ce le invartii capatul la care ii pui o scobitoare si cu partea cu scobitoarea o pui prima data in tigaie. Facute asa sarmale mari, le pui in ulei fierbinte si le pazesti ptr ca se fac foarte repede. Le scoti pe hartie absorbanta. Daca vrei asa glazurate pui bucati de cascaval si le pui in MO doar sa se topeasca cascavalul. Merg umplute si cu dulce (branza dulce, mere calite dinainte,urda dulce) si cu sarat (branza, varza calita dulce sau acra, ciuperci calite dinainte, piept de pui fasii prajit etc) ies asa ca niste placinte. La cuptor, ies cam crocantzoase asa ca varianta prajit  sau grilat este buna.

   

 

Lipie libaneza umpluta, prajita in ulei, glazurata cu cascaval la MO

 

Lipie libaneza umpluta cu :branza brie, ardei rosu kapia, ceapa verde , salam cu sunca

Inainte de MO

 

 

 

 

Dupa MO

Cu sos iute deasupra

 

 

 Picanta: varianta 2  cu cartofi prajita si sos iuteeee 

 

IMG_3135 (Medium)

 

 

 

 

Prajita in ulei in tigaie

Varianta  1  vegetariana  :   Cartofi fierti zdrobiti, piper,ceapa verde,putin ulei si prajita doar

post-1316-13315819818203

 

 

 Varianta 2 :  am  pus in plus   de varianta  1   : prosciutto crudo taiat marunt si cubuletze de cascaval, iar deasupra o felie de cascaval si am pus la MO cat sa se topeasca cascavalul. Sunt bune si a doua zi reincalzite sau reci.Raman moi exact ca niste placinte.

 

scoasa din MO

 

 

 

post-1316-13315819990434

Sectiune

post-1316-13315820155215

 

 

 

Tortillas cu piept de pui, ou,sunca cascaval, ceapa verde, cascaval prajita in tigaie dupa umplere.

 

 

DSC00076 (Medium)

 

 

Lipie umpluta cu zacusca  (grilata )

 

IMG_1541

 

Lipie umpluta cu varza chinezeasca, gulas picant, praz verde, cascaval afumat, oregano,sunca  (grilata)

inainte de grill

IMG_1417

 

dupa grill

 

IMG_1436

Lipie umpluta cu urda si marar   (  grilata)

 

DSC01818

 

Lipie umpluta cu urda , marar, dovlecel grilat, ardei kapia rosu (grilata)

 

DSC01868

 

Lipie umpluta cu  :  urda , marar, dovlecel grilat, ardei kapia rosu,piept de pui grilat , sunca (grilata)

 

DSC01858

 

mai aproape

 

IMG_6473

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: