Cornuri ptr mic dejun

 

 

 

Ingrediente:

1 kg de faina alba

550ml apa calduta

50 ml ulei

50gr  drojdie proaspata

1 lingura rasa de zahar

1 lingura rasa de sare

mac, susan, sare grunjoasa , oregano ptr pus deasupra 

ulei ptr uns foaia de aluat

ou batut ptr uns deasupra cornurile

Mod de preparare:

Se pune faina intr`un castron si se face cuib. In cuib punem drojdia maruntita, zaharul si turnam apa calda. Sarea o punem pe marginea de sus a cuibului sa nu ajunga la drojdie.

Lasam sa creasca putin drojdia, apoi adaugam uleiul si coboram faina cu sarea din marginea cuibului si framantam.

Aluatul il lasam  sa creasca , apoi il punem pe masa de lucru presarand putina faina pe masa 

Intindem aluatul cu sucitorul cat putem de subtire.

Apoi ungem cu ulei foaia

 

Si rulam foaia cat mai strans pana la capat apoi taiem asa

 

 

 

Fiecare bucata o luam in manuta si ii ascundem capetii  in ambele parti

 

 

Procedam asa cu toate bucatile 

 

 

Acum luam cate o bucata si ii dam forma asta 

Ungem cu ulei si incepem sa rulam din capatul lat inspre cel ingust sa formam cornul (capatul ingust sa fie bagat sub cornul format) cred ca am zis bine

 

Cornul

Este vorba despre capatul ingust pe care il vedeti in imagine (il bagati sub corn si arcuiti putin cornul 

 

 

Formam toate cornurile si le punem in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt,ungem cu ou batut, presaram mac/susan sare grunjoasa si lasam 10 min la crescut in tava si le punem la copt.

Se coc    la 190 grade vreo 25 de minute (depinde de cuptor) tre sa fie rumene deasupra dar nu arse dedesubt

 Alta tura de cornuri cu oregano si sare grunjoasa

Fara ou deasupra cu sare grunjoasa si oregano sa le putem manca si in post

 

Intodeauna ies la fel de foioase

Astea asa le`am format mai mari .

Alta tura de cornuri

Altele mai scurte si mai grasute dar la fel de foioase

Ptr prieteni

 

Pofta buna!

 

 

7 comentarii (+add yours?)

  1. adriana
    Ian 24, 2013 @ 12:48:08

    chiar astazi am sa fac aceste cornuri care arata minunat si cred ca sunt f bune,de fapt este aluat de piine putin mai dichisit.Multumesc ptr reteta

    Răspunde

  2. Georgeta
    Sep 19, 2012 @ 09:46:43

    Minunate cornurile tale. Multumesc pentru reteta. Eu le-am facut cu lapte in loc de apa si au iesit precum cornurile copilariei.

    Răspunde

  3. valery
    Apr 09, 2012 @ 21:54:57

    Cerra , cornurile astea sunt o minune , abia astept si eu sa le incerc , multumesc ptr reteta , pup mare !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: