Prajitura de post cu fructe uscate

Ingrediente:

Cana masoara 250ml  (cana din care bem lapte, ceai).

2 cani faina (nu indesate)

2 linguri cacao

1,1/2 cana  de  apa sau lapte de soia/ lapte de  cocos/ lapte de migdale la alegere ce se doreste
1 cana de nuci macinate

1/2 cana nuca de cocos
3/4 cana de ulei
1 cana de zahar
1 borcan de 400gr gem de piersici    (lipseste din imagine)

(dar se poate pune dulceata sau gem din ce fruct dorit facut acasa nu cumparat cu gelfix).
1 plic si jumatate de saligar (bicarbonat de amoniu) stins cu zeama de lamaie.

1 fiola esenta de rom

Fructe: nuci samburi,alune, merisor, stafide, rahat (cantitate dupa preferinta ).

 

Am pus in bol apa,uleiul, zaharul, faina, bicarbonatul de amoniu stins, gemul si am amestecat totul.

Aluatul iese ca si  o crema destul de pufoasa.

Am impartit compozitia in doua boluri!

(am lasat mai multa compozitie fara cacao de data asta) se poate imparti in mod egal.

In bolul cu mai putina compozitie  am adaugat 1 esenta de rom ,o cana de nuci macinate, 2 linguri de cacao neagra si am pus compozitia in tava tapetata cu hartie si peste compozitia din tava am pus bucati de nuci, rahat, stafide.

In celalalt bol  am pus jumatate de cana nuca de cocos, am amestecat si am pus crema peste cea maro in tava si am presarat merisor, le`am apasat sa intre putin in aluat. 

Apasam putin cu un dos de lingura sa intre merisorul

 Am pus tava in cuptorul preincalzit la 170 grade  cca  40 min test scobitoarea.

Zaharul din dulceata/gem se va carameliza putin si pare coapta. Faceti testul cu scobitoarea.

Scoasa din cuptor!

Racita si portionata!

Este o prajitura foarte gustoasa.

Pofta buna!

Reclame

6 comentarii (+add yours?)

  1. Iustina Şi Ciprian Drugă
    aug. 02, 2014 @ 08:29:57

    Unde adaug dulceața? De ce blatul in care ai add nuca de cocos pare sa iba cacao?

    Răspunde

  2. valery
    apr. 10, 2012 @ 20:29:56

    abia astept sa-l prepar si eu ptr baietii mei 🙂

    Răspunde

  3. cerulina
    apr. 09, 2012 @ 10:19:53

    Da, sa sti ca asa este : rapid,ieftin si bun, bun.

    Răspunde

  4. valery
    apr. 08, 2012 @ 21:02:56

    Extraordinar ! rapid , ieftin , minunat !!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: