Malai dulce

 

img_0486-medium

Ingrediente:

4 oua intregi

1, 1/2 cana zahar tos

2 cani de faina alba

1 cana malai grisat

1 cana malai extrafin (arata ca si faina alba ptr paine)

2 cani de lapte dulce

1 esenta de vanilie

coaja rasa de lamaie

1 plic de saligar (bicarbonat de amoniu)

1/3 cana de ulei

Tava folosita 40cm /27cm

Faina extra fina arata asa:

dsc00087-medium

Cea folosita de mine  este o faina din Ungaria, dar exista si sarbeasca (din faina asta se face si paine de malai in combinatie cu faina alba). Se gaseste si in magazinele naturiste sau in supermarketurile mari!

 

Mod de preparare:

Cele 4 oua intregi se bat spuma impreuna cu 1/2 cana de zahar, apoi se adauga faina alba, faina de malai, laptele, uleiul, esenta de vanile, saligarul stins cu putina zeama de lamaie, laptele, coaja rasa de lamaie si se amesteca usor cu lingura. Se pune intr`o tava tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptorul preincalzit la 170 grade ptr 40 min (acum depinde de cuptorul fiecaruia). Testul cu scobitoarea.

Se scoate din cuptor

dsc00078-medium

 

Se scoate cu grija din tava, se desprinde hartia dupa margini si se acopera cu un prosop. Se taie rece.

dsc00080-medium

 

Trebuie sa aibe textura unui pandispan putin mai ferm (daca apasati pe bucata de malai cu degetul trebuie sa revina la forma initiala.

Se poate servi asa simplu cu zahar pudra deasupra 

img_0486-medium

 

Cu dulceata de visine sau ce dulceata doriti.

11891039_933144160086695_7958508415105244556_n

 

Noi il facem si in varianta sarata : fara zahar in compozitie, punem putina sare si cubulete mici de branza sarata prin el.

Malaiul dulce cat si cel sarat merge foarte bine langa o cana de lapte sau iaurt.

Pofta buna!

Anunțuri

4 comentarii (+add yours?)

  1. cerulina
    Apr 09, 2012 @ 10:24:32

    Poi eu am din Ungaria si alt model din Serbia. Tu, cred ca ai sa gasesti in magazinele rusesti ptr ca din malaiul asta foarte fin, fac hleb (paine). Daca nu gasesti atunci masori si il rasnesti. Nu, nu iasa chiar asa de puffi daca nu are si cel fin. Mama nu gacea cu de ala fin ptr ca nu era atunci si era bun si asa. Eu am vrut sa fie asa ca si un pandispan.

    Sa il incerci ptr ca are un gust divin.

    Răspunde

  2. Giorgiana
    Apr 09, 2012 @ 06:10:29

    Cerra, eu am facut prajitura cu malai care nu era asa de fin si a iesit tare buna si asa. Pupici!

    Răspunde

    • cerulina
      Apr 09, 2012 @ 10:27:20

      Poi este bun si cu cel grisat. In copilarie cu din ala mancam dar eu am vrut sa le combin sa iese ca un pandispan.

      Ma bucur mult ca ti`a placut si tie si baietelului tau.

      Răspunde

  3. valery
    Apr 08, 2012 @ 21:08:48

    Cerra , unde se poate gasi faina de malai asa fina ?
    cu malai normal , oare iasa prajiturica la fel de puffi ? multumesc anticipat .
    eu incerc sa rasnesc malaiul daca nu gasesc asa fin :))

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: