Hummus (pasta de naut) conform Montignac

 

Ingrediente:

2cutii de naut

5 linguri tahina

4 catei de usturoi

zeama de la o lamaie

piper

sare

boia

chimion macinat

enibahar  macinat (optional dupa gust)

1/3 ceasca de apa rece   (ptr sos tarator)

ulei de dovleac/masline

Sos tarator  (  sos cu usturoi cu pasta de susan ”tahina” si condimente )

Punem  usturoiul, sarea, piperul  (enibaharul)  si 2 lingurite de apa in bolul de la mixerul vertical  si mixam putin.

Adaugam tahina si mixam din nou

Se va ingrosa asa

Adaugam apa ramasa in cescuta si mixam pina obtinem o crema ca si o maioneza mai subtire.

Gata sosul.

Sosul tarator, il putem folosii si la friptura, sau alte salate.

Nautul il scurgem de apa.

Mixam bine.

Adaugam sosul tarator si mixam, apoi adaugam zeama de lamaie, gustam sa vedem daca este potrivit de sarat.

Asa arata 

Nivelam cu o lingura hummusul in farfurie, facem adancitura unde punem uleiul si presaram boia si chimen macinat.

Gata aranjat cu boia si chimen

Doar cu boia

2 comentarii (+add yours?)

  1. Fab chef
    Apr 26, 2012 @ 20:12:50

    Minunat arata! Imi place mult humusul. Merci pentru reteta.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: