Prajitura Cerulina

IMG_3040

DSC01404

 Preferabil la modelul cu glazura gen tort  fara foaia de napolitana ptr ca il serviti cu lingurita si foaia uneori ramane mai elastica.

Ingrediente blat:

6 oua
6linguri zahar
1 praf de sare

3 linguri ulei

4o gr amidon alimentar + 2 linguri plina de cacao

sau

1 plic de budinca de ciocolata instant (dr oetker) se poate pune si budinca de ciocolata care se fierbe cu lapte (ptr prajitura se foloseste praful din plic asa cum este)

1 lingura plina de cacao

3 linguri de ulei.

fulgi de migdale ptr garnisit tortul pe margini

1 foaie de napolitana (optional la prajitura taiata in bucati mici la tort nu trebuie se taie mult mai usor fara foaia de napolitana)

Glazura din ciocolata topita si unt sau o glazura la alegerea voastra

 

Mod de preparare:

Se bat albusurile batz si cele 6 linguri de zahar, apoi se adauga galbenusurile, se bat si adaugam amidonul sau plicul cu budinca, uleiul,cacao si amestecam incet pana se incorporeaza si punem in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt.
Se lasa la copt vreo 20 de min la 170grade (depinde ce cuptorul fiecaruia proba scobitoarea)
Se scoate tava afara se lasa la racorit putin si se taie exact pe jumatate foaia (asa cum este coapta)  si se pun foile separat nu suprapuse sa nu se lipeasca. Grosimea foii este cea care o vedeti in poza.

Crema:

5 linguri faina

500ml lapte

3 plicuri zahar vaniliat /  1  esenta de vanilie

2oo gr zahar tos

1 lingurita coaja rasa de portocale in sirop de zahar
1 lingurita coaja de lamaie (eu am avut in zahar rasa)

250 gr unt

Preparare crema:

5 linguri de faina, se amesteca la rece cu 500 ml lapte rece, apoi se strecoara compozitia intr`o cratita antiaderenta si se adauga 200 gr zahar in cratita si se amesteca pana se ingroasa. Cand este gata fiarta se adauga 3 plicuri de zahar vaniliat si se lasa la racit cu o folie transparenta lipita de crema.

Cand este caldutza se adauga in crema coaja de lamaie si portocala , se amesteca si se lasa la racit bine.

Untul se freaca spuma si se adauga cate putin din crema (cu lingura se amesteca nu cu mixerul) pana se incorporeaza toata crema.

Foaia de napolitana

(recomandat doar ptr Prajitura Cerulina care se taie in bucati mici)

img_2080-medium1 (Large)

Se pune foaia de napolitana pe masa, peste ea se pune jumatatea de blat si se taie din foaia de napolitana exact dimensiunea foii.

Montaj:

Se pune foaia de napolitana pe o tava, se pune in strat de crema mai subtire, peste crema se pune o foaie de blat, o parte din crema se acopera cu a doua foaie de blat, punem  crema ramasa peste care facem glazura de ciocolata sau radem ciocolata. Se pune la rece si dupa cateva ore se poate taia in bucati.

 

Pofta buna!

8 comentarii (+add yours?)

  1. amintiridinbucatarie
    Noi 16, 2012 @ 13:03:20

    Imi place ca poarta numele tau, in primul rand, si apoi vizual, e de mare efect alternanta alb negru.
    Am si eu niste retete pe care le facem in casa mai des, si o sa inventez special preajitura Oana :))

    Răspunde

  2. EVELYNN
    Iul 23, 2012 @ 20:32:30

    Foarte buna prajitura!!!Adio cura de slabit,bun venit prajiturico,cerulino!:)))

    Răspunde

  3. valery
    Apr 07, 2012 @ 18:55:14

    Arata minunat !!!
    Cu siguranta o voi face si eu la ciocolatosul meu sot :)) multumesc

    Răspunde

  4. Cata
    Ian 24, 2012 @ 11:25:51

    Arata foarte bine! Imediat cum se termina sesiunea am sa incerc si eu reteta!🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: