Pariziene impaturate ”cerra”

Ingrediente:

Aluat:

600 gr faina

300ml lapte cald

25 gr drojdie proaspata

1 lingurita zahar

1 lingurita sare

1 ou ptr uns inainte de cuptor

Ptr uns aluatul:

200gr untura

1 lingura cu varf faina

1 lingurita oregano

Frecam untura cu faina si adaugam oregano

Umplutura:

2 fire de praz

100 gr prosciutto crudo

100 gr cascaval ras

Se toaca fin prazul si prosciutto

Amestecam  cascavalul ,prazul si prosciutto

Mod de preparare:

Punem faina intr`un castron, facem cuib. Pe margina  fainii punem sarea , iar in cuib punem drojdia, zaharul si laptele cald.

Lasam sa creasca drojdia  cam 10 min si ne apucam si framantam aluatul

Aluatul rezultat il punem apoi pe masa infainata

Intindem aluatul cu sucitorul apoi il ungem cu jumatate din cantitatea de untura

Impachetam asa

Ungem cu cu putina untura

Apoi asa

Acum partea de jos o petrecem putin peste partea de sus dar  rulam putin capatul inspre interior

Apasam bine peste aluat si incepem si intindem din nou aluatul (nu uitam sa infainam sub aluat si deasupra)

si ungem cu untura ramasa.

taiem aluatul in doua

Tragem usor de margini sa avem bucata dreapta si taiem fiecare bucata de aluat in 5 parti

luam cite o bucata de aluat si la un capat franjuram

Punem umplutura si ridicam marginile, apoi rulam strans (tragem inspre noi iar franjurii se pot lungii si ei

Rulam

Punem  parizienele in tava pe hartie de copt

Lasam la crescut cam 30 de min, ungem cu oul batut , presaram chimion (optional) si punem la copt in cuptorul preincalzit la 190 gr ptr 30-35min.

Coapte

Sectiune  prima zi

Sectiune a doua zi incalzite putin la MO.

Pofta buna !!!!

Anunțuri

4 comentarii (+add yours?)

  1. miha
    Ian 22, 2012 @ 16:56:21

    arata de milioane! si cum mi-am adus untura din romania le fac zilele astea cu umplutura de branza sarata!pupici

    Răspunde

  2. Andreea
    Ian 21, 2012 @ 11:54:21

    Buna.Se poate anlocui cu ceva untura?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: