Tort cu miere si nuci”cerra”

 

IMG_1929 (Medium)

 

IMG_1927 (Medium)

Reteta aluatului   Aici

Se pot face 6 sau 4 foi cum doriti!

Se poate taia si asa

IMG_1955

 

Umplutura ptr foi

1 borcan de dulceata de caise  (380-400gr)

crema de lapte  +1 pachet de unt, esenta de vanilie

1 cana de nuci macinate

Sirop de zahar ars _esenta de rom

 

Umplerea foilor

Pregatim totul la indemana

 

Luam prima foaie si o punem pe un platou ( eu am umplut pe gratar dar se muta mai greu pe platou la sfarsit)

Punem putin sirop intindem cu pensula  apoi o parte din crema  (crema o impartim in 2 parti si jumatate)

Intindem crema

acoperim cu a 2 a foaie, insiropam si punem jumatate din borcanul de dulceata, intindem si presaram  jumatate din cantitatea de nuca macinata

Urmatoarea foaie care trebuie sa o punem, o intoarcem si o ungem pe  partea cu care statea pe hartia de copt cu dulceata ramasa, apoi o punem normal peste  dulceata cu  nuca (partea unsa a foii cu dulceata  peste dulceata cu nuca)

 

IMG_1896 (Medium)

 

O punem asa!

 

IMG_1899 (Medium)

 

 

Insiropam iarasi, punem crema, acoperim cu  ultima  foaie insiropam punem crema ramasa si presaram nuca ramasa atat deasupra cit si peste marginile prajiturii  dupa ce am nivelat frumos marginile.

Se pune  in frigider si se poate servii a doua zi.

 

 

IMG_1922 (Medium)

Putem sa o taiem triunghiuri sau  patratele

IMG_1953 IMG_1955 IMG_1956 (Medium)

 

Pofta buna !!!

 

4 comentarii (+add yours?)

  1. Nicole
    ian. 23, 2012 @ 19:04:04

    Cerrulino, ce sa mai zic? Zic asa: se va face!

    Apreciază

    Răspunde

  2. Maya
    ian. 17, 2012 @ 16:45:06

    Arata fantastic! Combinatia e super buna si îmi place tare mult ce „pufoasa” ti-a iesit crema de gris!

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un răspuns către Maya Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.