Reteta aluatului Aici
Se pot face 6 sau 4 foi cum doriti!
Se poate taia si asa
Umplutura ptr foi
1 borcan de dulceata de caise (380-400gr)
crema de lapte +1 pachet de unt, esenta de vanilie
1 cana de nuci macinate
Sirop de zahar ars _esenta de rom
Umplerea foilor
Pregatim totul la indemana
Luam prima foaie si o punem pe un platou ( eu am umplut pe gratar dar se muta mai greu pe platou la sfarsit)
Punem putin sirop intindem cu pensula apoi o parte din crema (crema o impartim in 2 parti si jumatate)
Intindem crema
acoperim cu a 2 a foaie, insiropam si punem jumatate din borcanul de dulceata, intindem si presaram jumatate din cantitatea de nuca macinata
Urmatoarea foaie care trebuie sa o punem, o intoarcem si o ungem pe partea cu care statea pe hartia de copt cu dulceata ramasa, apoi o punem normal peste dulceata cu nuca (partea unsa a foii cu dulceata peste dulceata cu nuca)
O punem asa!
Insiropam iarasi, punem crema, acoperim cu ultima foaie insiropam punem crema ramasa si presaram nuca ramasa atat deasupra cit si peste marginile prajiturii dupa ce am nivelat frumos marginile.
Se pune in frigider si se poate servii a doua zi.
Putem sa o taiem triunghiuri sau patratele
Pofta buna !!!
Nicole
ian. 23, 2012 @ 19:04:04
Cerrulino, ce sa mai zic? Zic asa: se va face!
ApreciazăApreciază
cerulina
ian. 23, 2012 @ 21:32:54
Te astept!!!
ApreciazăApreciază
Maya
ian. 17, 2012 @ 16:45:06
Arata fantastic! Combinatia e super buna si îmi place tare mult ce „pufoasa” ti-a iesit crema de gris!
ApreciazăApreciază
cerulina
ian. 18, 2012 @ 13:21:13
Multumesc!
Nu are crema de gris!
Dar intodeauna imi iese si cea de gris cand o fac.
ApreciazăApreciază